Ezt sem hiszem el, azt hittem hogy, nem érek ide már ma; pedig annyira el akartam mondani nektek, amit nem mondhatok el senkinek... na, azt nem is mondom el.
DE! azt hogy mennyit gondolkodtam azon, hogy mi legyen a mai manna, na azt nem kívánom senkinek. Ami biztos volt, az az, hogy leveles tészta és spárga az lesz benne.
Szóval annyit gondolkodtam, hogy már kezdett fájni...
..aztán a tőlem megszokott módon (valószínű) a legegyszerűbben oldottam meg.
LEVELES SPÁRGÁS MANNA
assztamindenit ezt jól elneveztem (ezt is)
Hozzávalók:
1 cs. levesles tészta 24 x 40 cm (Tante Fanny - úgy érzem ezt muszáj volt leírnom)
50 dkg zöld spárga
1p. tejföl (175 g)
5 dkg ementáli sajt
szerecsendió
só
olívaolaj
A spárgát szükség szerint megtisztítjuk. (Én most nem blansíroztam, de aki gondolja az tegye meg,)
A leveles tésztát kiterítjük és "keresztezve" négy részre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráhelyezzük a tészta lapokat. A lapok széleiből kb. fél centit ügyesen visszahajtogatunk, picit, "díszítőleg" megcsipkedhetjük. A spárgát egységesen elosztva elhelyezzük a tésztákon.
A sajtot lereszeljük, és egy-két evőkanálnyi olívaolajjal finomítva, szerecsendióval és sóval ízesítve, belekeverjük a tejfölbe. Az így kapott sajtos tejfölt szépen rákenjük a spárga tetejére.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 200 fokon, kb. 20 perc alatt mosolygósra sütjük 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése