TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 2., kedd

Tészta és krumpli avagy Nem krumplis tészta, de...

Aki szereti a krumplis tésztát, rossz ember nem lehet.
Aki így is kipróbálja, az meg tuti nem az 😁😉



BATATA DI PASTA
vagy egyszerűen
ÉDESKRUMPLIS TÉSZTA
Hozzávalók:
30 dkg fodros nagy kocka tészta
60 kg batáta (édes burgonya)
20 dkg salotta hagyma
fűszerpaprika
római kömény
bors, só
A tésztát feltesszük főzni.
A megtisztított batátát apró kockákra daraboljuk,a salotta hagymát felaprítjuk.
Egy-két evőkanálnyi olívaolajon megsózva, elkezdjük pirítani (párolni) a batáta kockákat, félidőnél hozzáadjuk a hagymát, egy nagyon kevés vizet önthetünk alá, de ne főzzük.
Borssal és római köménnyel ízesítjük, amikor kellőképp megpuhult (viszonylag hamar), megszórjuk egy pici fűszerpaprikával, majd egyből, öblítés nélkül, leszűrve összekeverjük a frissen főtt tésztával.
Egy pár darabka csemegeuborkával megadjuk néki a klasszikus hangulatot 😉




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése