Mondjuk az is más volt, de ez most máshogy más.
Hát, ennél értelmesebb most nem tudok írni...
...esetleg, valaki más?
No, de hagyjuk; nézzük inkább a receptet 😉
GNOCCHI, GOMBÁVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
A gnocchihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
szerecsendió
só
A raguhoz-20 dkg gomba
20 dkg koktélparadicsom
1,5 dl vörösbor
petrezselyem zöldje
kakukkfű
só
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihűtjük.
A kihűlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villával segítségével megnyomkodjuk, megformázzuk őket.
A raguhoz a gombát szeletekre, cikkekre daraboljuk, és sózás nélkül szépen megpirítjuk.
Közben a paradicsomot is cikkekre vágjuk, és a pirult gomba közé dobjuk, megsózzuk, felöntjük a borral és jól kiforraljuk, kakukkfűvel és petrezselyem zöldjével fűszerezzük.
(Ha kívánjuk, adhatunk hozzá fokhagymát is, mert az még semmit nem rontott el, de én most ezt kihagytam 😉 )
A ragut a frissen kifőtt gnocchikkal összeforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése