Szóval, itt a nyár elején, mert most már mondhatjuk nyugodtan, hogy itt van, úgy gondoltam megkezdem az idei nyaralásomat...
No de minden jó dolog úgy kezdődik nálam, hogy együnk valamit...
Pl. lecsót,... vagy mégse azt...
Na jó, legyen lecsó, de franciásan vagy olaszosan...
!?
Különben azt tudjuk, hogy mi a különbség a francia / ratatouille, és az olasz / peperonata között?
Oké-oké, elmondom mert okos vagyok, aztán jöhetnek a kommentek, hogy az nem is úgy van...
Ami akkor már tök mindegy lesz, mert én nyaralni fogok...,
... a másik szobában 😉
Tehát az olasz "lecsóban" - paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, bazsalikom...
a francia "lecsóban" - paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán, hagyma, fokhagyma, bazsalikom...
van 👌
Tehát az olasz "lecsóban" - paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, bazsalikom...
a francia "lecsóban" - paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán, hagyma, fokhagyma, bazsalikom...
van 👌
CSIRKECOMB, FRANCIÁS LECSÓVAL SÜTVE
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 db padlizsán
1 db cukkini (kb.30 dkg)
2 db paprika (kb.20 dkg)
20-25 dkg koktélparadicsom kb.
4-5 ek. balzsamecet
kakukkfű
rozmaring
bors, só
olívaolaj
A csirkecombokat besózzuk, borsozzuk és őrölt rozmaringgal ízesítjük.
A vöröshagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt 2 centis kockára vágjuk és a paradicsomokkal együtt, egy tepsibe szórjuk; megsózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel fűszerezzük, majd az egészet alaposan összeforgatjuk, közben a paradicsomokat az újjainkkal szétnyomkodjuk.
A csirkecombokat ráhelyezzük a zöldségek tetejére és meglocsoljuk olívaolajjal.
A csirkecombokat ráhelyezzük a zöldségek tetejére és meglocsoljuk olívaolajjal.
Fóliával lefedve, 180 fokon, légkeveréssel kb. 40 percig pároljuk, aztán a fóliát levéve, rálottyintunk néhány kanálnyi balzsamecetet és még 20-25 percig sütjük, amíg omlósra puhul illetve szép színt kap.
Köretként fokhagymával és babérlevéllel ízesített rizst kínálunk.
(4 adag rizshez, 2 ger. fokhagyma félbevágva, 1 db babérlevél)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése