TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. május 12., csütörtök

Spárga és saláta avagy Reggel, délben, este

Ez kérem olyan hamar és gyorsan jött,  hogy már nincs is.
Igen, Spárga!
Sajnos kicsit megosztott a népszerűsége, pedig rengeteg jó élttani hatása van.
Csak néhány, röviden:
Nagyon jó és termésetes vízhajtó.
Pompás a lúgosító hatása.
Az egyik leghatásosabb zöldségféle, ami segít megakadályozni a sejtek elrákosodását.
Szuperül beilleszthető a fogyókúrába.  
Nem mellesleg, tartalmaz egy olyan különleges tápanyagot is (Inulin) amely egy egyedülálló szénhidrátféle.
Fogyasztása ajánlota a terhesnők számára.
...és ha még ezek sem győzik meg a hezitálókat, akkor:
A spárga olyan gyorsan fejlődik, hogy semmiféle növényvédő szer, nem szükséges a neveléséhez. Ennek köszönhetően, bekerült a Világ legtisztább 15 zöldsége közé. 
De a leges-legfontosabb, hogy isetnien finom ;) 



 










JOGHURTOS CSIBESALÁTA, 
  PIRÍTOTT SPÁRGÁVAL ÉS ALMÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
12 szál zöld spárga 
1 db Granny Simth alma
1 p. natúr joghurt 
1 ek. méz
1 ek. torma
3 ek olvaolaj
kakukkfű
bors, só
A csirkemellet kisújjnyi csíkokra daraboljuk és olívaolajon elkezdjük szépen pirítani.
A spárgát megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk és amikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk, majd együtt készre pirítjuk, sózuk, borsozuk, kihűtjük. 
Közben a joghurtot, a mézet, a tormát, és az olívaolajat jól összekeverjük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük.
Az almát, a húshoz hasonlatosan felcsíkozzuk, az öntetbe rakjuk és a kihűlt spárgás csibével alaposan összeforgatjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése