TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. május 11., szerda

Spárga és penne avagy Egy tál tészta

Csak néhány hozzávaló és már kész is egy tál tészta, oszt jó napot!
Na és az az isteni spárga...















PIKÁNS HÚSOS-SPÁRGÁS PENNE
Hozzávalók:
25 dkg penne
30 dkg darált hús
30 dkg fehér spárga
1 szál sárgarépa (10-12dkg)
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
Cayenne bors
tárkony
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk.
A sárgarépát apró kockára vágjuk és a darálthússal együtt a hagymához adjuk, sózzuk, tárkonnyal és cayenne borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és puhára pároljuk. 
Közben pennét kifőzzük; a spárgát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a tetejét (sípjait) nagyobb 2-3 centis darabokban hagyjuk. 
Amikor a hús és a répa megpuhult, beletesszük a spárgát, felöntjük a tejszínnel és lassan kiforraljuk.
A kifőtt pennét beleforgatjuk a raguba és forrón tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése