Na és az az isteni spárga...
PIKÁNS HÚSOS-SPÁRGÁS PENNE
Hozzávalók:
25 dkg penne
30 dkg darált hús
30 dkg fehér spárga
1 szál sárgarépa (10-12dkg)
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
Cayenne bors
tárkony
só
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk.
A sárgarépát apró kockára vágjuk és a darálthússal együtt a hagymához adjuk, sózzuk, tárkonnyal és cayenne borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és puhára pároljuk.
Közben pennét kifőzzük; a spárgát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a tetejét (sípjait) nagyobb 2-3 centis darabokban hagyjuk.
Amikor a hús és a répa megpuhult, beletesszük a spárgát, felöntjük a tejszínnel és lassan kiforraljuk.
A kifőtt pennét beleforgatjuk a raguba és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése