TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. május 30., hétfő

Padlizsán és csibe avagy Egy ötlet a varázslathoz

A padlizsán, jó vizelethajtó, vérképző, és még a bélgyulladások enyhítésére is ajánlatos a fogyasztása.
Fogyókúrázók és cukorbetegek is nyugodtan beépíthetik a menübe, hisz' zsírtartalma kicsi, víztartalma nagy.
A holland Gouda sajt, a félkemény fajták közé tartozik. és több mint 800 évre visszamutató emlékekkel rendelkezik.
Bár 4-6 hetes korában is fogyasztható és ízletes, de az igazit azt, akár több mint egy évig is érlelhetik.
Egyébként a sajt fogyasztás, a benne található kalcium miatt, orvosilag is ajánlott.
Például, még fogszuvasodás elleni védelmet is nyújt, ugyanis a fogzománcot zsiradékkal és fehérjével vonja be.
A csirke...,  az csirke :)



PADLIZSÁNNAL RAKOTT CSIRKEMELL,
     FOKHAGYMÁS-ROZMARINGOS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db padlizsán
8-10 dkg Gouda sajt (vagy Trappista)
25 dkg rizs
3-4 ger. fokhagyma
2 ágacska rozmaring
szerecsendió
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük (személyenként 4 db), egy serpenyőben szépen megsütjük őket, sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. 
A padlizsánt legalább 12 karikára, kicsi megsózzuk és ezeket is meg illetve elősütjük.
Ezután egy tepsit vékonyan kiolajozunk majd belepakoljuk, a húsokat és a padlizsán karikákat, takarásba, és adagonként (1 husi - 1 padli, 1 husi - 1...). a tetejükre reszelt Gouda sajtot szórunk, majd sütőben erősebb hőfokon, összesütjük, megpirítjuk.
Köretként párolt rizst készítünk, azzal a turpissággal, hogy fokhagyma gerezdekkel és rozmaringgal ízestjük. 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése