Egyébként ez egy klasszikus szlovén húsétel, legalábbis a Muravidéken; én pedig úgy gondolom, hogy apró változtatásokkal mindenki saját ínyére alakíthatja.
MURAVIDÉKI SERTÉSKARAJ, TÖRT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
2 ger. fokhagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg apró csemegeuborka
10 -12 dkg ecetes pepperóni (méret függő, kb.8-9db)
1 fej vöröshagyma
1 dl vörösbor
1 ek. liszt
kakukkfű
bors, só
fűszerpaprika, csak a színe miatt
4 adag tört burgonya
A sertéskarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, majd egy éjszakán át, fokhagymás - borsos pácban pihentetjük.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és együtt szépen lepirítjuk.
Az uborkát felkarikázzuk és az alapra dobjuk, pár perc elteltével, leszórjuk egy csapott evőkanál liszttel.
A lisztet elkavarjuk, felöntjük a borral, és kb ugyanannyi vízzel; hozzáadjuk a felkarikázott pepprónit, kakukkfűvel, borssal, sóval ízesítjük, majd kis lángon, lassan összeforraljuk. Csak a színe miatt, egy picike fűszerpaprikával megszórhatjuk, de ez egyáltalán nem kötelező, mert ez inább egy ragu, és nem szaft.
A karajszeleteket megsütjük, és tálaláskor rákanalazzuk a ragut; köretnek, klasszikus módon tört burgonyát kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése