Egyszerűen, gyorsan, és naná, hogy a kedvenceimmel...
...és amiről még nem beszéltem, az a rizs és a tejföl páros.
RIZSES CSIRKE SOK CUKKINIVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg rizs
2 db salátacukkini
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
petrezselyem zöldje
lestyán
bors, só
tejföl
A cukkinit és a sárgarépát kockákra vágjuk, a szárzellert felszeleteljük.
Aztán a csirkemellet is felkockázzuk, egy kevéske zsiradékon, kifehéredésig pároljuk (pár perc), majd közé szórjuk a répát, megsózzuk, megborsozzuk, és még egy picikét pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett rizst, a tetejére rakjuk a cukkinit, a szárzellert, majd felöntjük forrásban levő, sós vízzel (a rizs mennyiségének, duplája) és innen ugyanúgy készítjük, mint a párolt rizst.
Tálalás előtt, egy jó adag, petrezselyem zöldet és lestyánt durvára aprítunk és belekavarjuk ebbe a pompás kis hétköznapi koronába ;)
...és a tejföl; nekem nagy kedvencemmé vált a tejföl és a rizs párosítás, semmi extra, csak simán a párolt rizs tetejére egy adag tejföl; szerintem bámulatos kombó, aki tud előítéltek nélkül kóstolni, mindenképp próbálja ki.
Naná, hogy erre az ételre is rákerült.
(Amennyiben csak szárított lestyánhoz van szerencsénk, akkor már a készítés közben hozzáadhatjuk; és vigyázzunk a sózással, mert a húst és a felöntő vizet is sózzuk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése