Bluggy, bluggy és lájk!
Szerintem aki a hal fűszerezésére gondol, annak egyből a kapor és a citrom jut eszébe vagy csak só, bors, hogy megtartsuk az igazi hal ízt.
Pedig aztán a hal is elbírja a fűszerezést, még a bátrabbat is; jómagam is szeretettel használom a klasszikus „mediterrán” zöldfűszereket az elmaradhatatlan citrommal.
DE!
Az általánosnak mondható petrezselyem mellett, megjelenik a rozmaring (igen, a nagy kedvenc) és már a citrom aromája is ott, reszelt héj formájában, szuper; aztán itt jön a bumm!
Római kömény és gyömbér...
...első nyalatra, megmondom őszintén, kicsit furcsának éreztem, a halhoz, de kikapcsoltam az „ostoba, előítélő funkciót”, előkaptam egy adag akciós lazacot és....
Hal - halabb - leghalabb!
A lazacot megszórtam, betapicskoltam, a Bluggy fűszerkeverékkel és egy 20-25 percig pihentettem.
Ez idő alatt 2-3 szem újburgonyát roppanós puhára főztem, és felkarikáztam, majd kicsit megborsoztam, szükség szerint sóztam és a hal mellett egy szál újhagymával szépen megsütöttem. Amíg ezek sültek, kígyóuborkát apró kockákra vágtam és tejföllel és egy kiskanál tormával összekevertem.
Amikor a lazac megsült, megsóztam és tálaláskor a tejfölös-tormás-uborkás mártást a tetejére kanalaztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése