Talán néhányszor már említettem, hogy számomra az alma, az a gyümölcs, az az alapanyag, amelyik szinte bármihez használható, illetve bármivel harmonikus ízkombinációt alkot. Legyen az édes, sós, desszert, főétel, leves, előétel, hús, tészta, köret...
Talán hallal még nem párosítottam, de az sem kizárt, hogy igen. Majd legközelebb.
Most épp „ízfokozónak” és „állományjavítónak” használtam, gombás tésztához.
Szerintetek megbántam? :)
BARNA CSIPERKÉS FARFALLE,
ALMÁVAL ÉS MASCARPONE-VAL
Hozzávalók:
50 dkg barna csiperke (ízletes)
25 dkg farfalle (masni tészta)
2 fej vöröshagyma
1 db szép alma (kb.:25 dkg)
25 dkg mascarpone
bors, só
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
A tésztát kifőzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát.
Az almát kis kockákra daraboljuk és amikor a gomba már kissé megpirult ezt is hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd így együtt pároljuk, addig amíg a tészta elkészül. Aztán alaposan belekeverjük a mascarponét, a lecsepegtetett tésztát.
Forrón tálaljuk, a tetejére frissen darabolt, zamatos almakockákat szórhatunk.
Figyelemre méltó recept!
Az almát kis kockákra daraboljuk és amikor a gomba már kissé megpirult ezt is hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd így együtt pároljuk, addig amíg a tészta elkészül. Aztán alaposan belekeverjük a mascarponét, a lecsepegtetett tésztát.
Forrón tálaljuk, a tetejére frissen darabolt, zamatos almakockákat szórhatunk.
Figyelemre méltó recept!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése