Na, ilyenkor aztán gondolkodás nélkül vásárolok olyan dolgokat amiket valamiért és úgy különben nem nagyon illesztek be a mindennapok étkezéseibe. Nem kell itt nagy dologra gondolni; főleg annak ismeretében, hogy „a jó dolgokból nem adnak sokat” ...ennyiért.
Hát így és ezért készült a soron következő salátám is a legfinomabb, zamatos, lédús zöldalmából és egy kevéske akciós rákból.
SZAFTOS ALMASALÁTA, KOKTÉLRÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg zöldalma
25 dkg koktélrák
2 db főtt tojás
2 db tojás sárgája
2 ek. ecetes torma
2 dl étolaj
2 dl étolaj
2 ger. fokhagyma
3 db babérlevél
porcukor
kakukkfű
porcukor
kakukkfű
bors
só
jégsaláta
A koktélrákot felengedés után 10 percig sós, babérlevéllel és fokhaagymával ízesített vízben főzzük, leszűrjük, kihűtjük.
A tojások sárgáját egy kis habverő, vagy mártáskeverő segítségével a tormával kikeverjük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az olajat, folyamatos keverés mellett, „cseppenként” (kanalanként), alaposan sűrű mártássá kavarjuk, úgy mint ha majonézt készítenénk, a végén porcukorral állítjuk be az ízét.
Az almát és a főtt tojásokat centis kockákra daraboljuk, beleforgatjuk a mártásba, hozzá keverjük a rákot és kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor a vékonyra metélt jégsalátából alapot rakunk a tányérra ráhalmozzuk a finom, szaftos salátát és pirítóst adunk mellé.
Csak 1 ötlet: a megmaradt tojás fehérjével kenjük meg a bagett szeletek egyik felét és nyomkodjuk bele szezámmagba, majd hevített olívaolajon pirítsuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése