Talán már egyszer-kétszer említettem, hogy az alma, az a gyümölcs amit szinte mindennel lehet társítani.
ALMÁS-PARADICSOMOS SPAGETTI,
MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
30 dkg zöldalma
30 dkg paradicsom
1 fej főzőhagyma vagy vöröshagyma
1 kis csokor medvehagyma
1 kis csokor medvehagyma
rozmaring
olívaolaj
só
A felkockázott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, közben a paradicsomot is felkockázzuk (igény szerint hámozhatjuk) és a hagymával együtt legalább 15 percig főzzük, úgy hogy mindig csak annyi vizet adunk hozzá ami éppen ellepi, sózzuk és rozmaringgal ízesítjük. Ez idő alatt az almát is kis kockákra daraboljuk és a raguhoz adjuk, majd egy rottyanás után beleszórjuk az aprított medvehagymát és a kifőtt spagettivel összeforgatjuk.
A felkockázott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, közben a paradicsomot is felkockázzuk (igény szerint hámozhatjuk) és a hagymával együtt legalább 15 percig főzzük, úgy hogy mindig csak annyi vizet adunk hozzá ami éppen ellepi, sózzuk és rozmaringgal ízesítjük. Ez idő alatt az almát is kis kockákra daraboljuk és a raguhoz adjuk, majd egy rottyanás után beleszórjuk az aprított medvehagymát és a kifőtt spagettivel összeforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése