Szentgotthárd.
2014. március 08. 7óra 34perc.
Szombat reggel.
Gondoltam, ma kicsípem magam, ha már egyszer Nőnap van, igazán megérdemlik az én drágáim, hogy elagantosan köszöntsem őket a NŐKET.
2014. március 08. 7óra 34perc.
Szombat reggel.
Gondoltam, ma kicsípem magam, ha már egyszer Nőnap van, igazán megérdemlik az én drágáim, hogy elagantosan köszöntsem őket a NŐKET.
Viszonylag sokat gondolkodtam ezen a tervemen és a mikor a csokornyakkendőnél tartottam, eszembe jutott hogy masni tésztát (olaszoknak: farfalle, gyerekeknek: pillangó, szépkorúaknak: hát ez meg miez) még nem is készítettem. Talán mondanom sem kell, hogy ennél tovább nem nagyon jutottam; de azért nemesi egyszerűséggel a fészbukra dobtam egy nagy közös rózsát és neki láttam a főzésnek.
Egyszerűen, minden különösebb fűszerezés nélkül, ügyesen összeválogatva a hozzávalókat.
Mint az olaszok.
FARFALLE, GORGONZOLA E PROSCIUTTO
PILLANGÓK, GORGONZOLA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg farfalle
5 dkg goronzola sajt
2 dl tejszín
5 dkg sárgarépa
10 dkg minőségi sonka hajszálvékonyra szeletelve
bors
ételízesítő (bocs)
só
A tésztát kifőzzük. (én most tettem egy kis kivételt és a főzővízbe só helyett ételízesítőt raktam, mentségemre szolglájon, anyuhoz kellett átugranom és kölcsön kérni egy keveset)
A sonkát centis csíkokra vágjuk és egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd a „zsírjából” kiszedve tálalásig félre tesszük.
Ugyanabba a serpenyőben amelyikben a sonka pirult, átforgatjuk a megfőtt tésztát, rámorzsoljuk a sajtot, belereszeljük a sárgarépát és felöntjük a tejszínnel; szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk, 1-2 perc alatt összemelegítjük.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a sonkát illetve egy karika vagy gerezd citromot kínálhatunk mellé; pár csepp citromlé fantaszikusan felfrissíti ezt az egyszerű kis tésztát.
Egyszerűen, minden különösebb fűszerezés nélkül, ügyesen összeválogatva a hozzávalókat.
Mint az olaszok.
FARFALLE, GORGONZOLA E PROSCIUTTO
PILLANGÓK, GORGONZOLA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg farfalle
5 dkg goronzola sajt
2 dl tejszín
5 dkg sárgarépa
10 dkg minőségi sonka hajszálvékonyra szeletelve
bors
ételízesítő (bocs)
só
A tésztát kifőzzük. (én most tettem egy kis kivételt és a főzővízbe só helyett ételízesítőt raktam, mentségemre szolglájon, anyuhoz kellett átugranom és kölcsön kérni egy keveset)
A sonkát centis csíkokra vágjuk és egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd a „zsírjából” kiszedve tálalásig félre tesszük.
Ugyanabba a serpenyőben amelyikben a sonka pirult, átforgatjuk a megfőtt tésztát, rámorzsoljuk a sajtot, belereszeljük a sárgarépát és felöntjük a tejszínnel; szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk, 1-2 perc alatt összemelegítjük.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a sonkát illetve egy karika vagy gerezd citromot kínálhatunk mellé; pár csepp citromlé fantaszikusan felfrissíti ezt az egyszerű kis tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése