TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. március 30., vasárnap

A mai csipegető

Borhoz, sörhöz, teához, tévézéshez, beszélgetéshez, várakozáshoz, kiránduláshoz, unalomból, idegnyugtatónak, lélek melengetőnek, vendégvárónak, útravalónak, egyszerűen, borsosan, magosan vagy ezek nélkül, simán csak úgy. 

 












MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 élesztő
1+1 db tojás
1 dl étolaj
1 kis csokor medvehagyma
1 tk. kristálycukor
őrölt bors és szezámmag, de ezek el is hagyhatók 
A cukros kézmeleg tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, 1 tojással és az aprított medvehagymával, sóval (borssal) összedagasztjuk; ez után szépen beledolgozzuk az olajat (ez ismét egy laza tészta, CSAK! szükség szerint és csak kicsit lisztezzük gyúráskor, dagasztáskor). Langyos helyen egy órát kelesztjük.
Kelesztés után, lisztezett deszkán 2 cm. vastaggúra nyújtjuk a tetejét a szokásos módon bevagdossuk, majd kiszaggatjuk vagy egyszerűen éles késsel, derelyevágóval felkockázzuk. Tepsibe rakosgatjuk, megkenjük tojással, ha gondoljuk (én gondoltam) megszórjuk szezámmaggal és így a tepsiben, még egyszer minimum 30 percet kelesztjük; forró sütőben 15-20 perc alatt, mosolygós pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése