TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. február 3., hétfő

Tészták csak úgy... 2.

Ma egy igazi olaszos hangulatú tésztát sikerült kreálnom. Hívhatnám tenger gyümölcseinek is, de azért azt mégsem merem, bár tudom, hogy nekem ezt is megbocsátanátok. (Szegény gyerek mondja csak.)   














KAGYLÓTÉSZTA OLASZOSAN, KOKTÉLRÁKKAL
Hozzávalók:
40 dkg kagylótészta
30 dkg koktélrák
3-4 db paradicsom
10-12 db fekete olajbogyó (szeletelt)
2 ek. kapribogyó
2-3 ek. apró gyöngyhagyma (ecetes)
rozmaring
szardellapaszta vagy só
A tésztát forró, sós vízen kifőzzük.
Közben a rákot olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot (igény szerint lehéjazhatjuk; én ezt kihagytam) közé szórjuk a kapribogyót, a fekete olajbogyót és a gyöngyhagymát, szardellapasztával és egy kevés rozmaringgal ízesítjük.
Lassan pároljuk addig, amíg a tészta megfő, közben szükség szerint, adhatunk hozzá a tészta vizéből, de csak óvatosan, mert azt már egyszer sóztuk. (Ennek mennyisége függhet, a paradicsomok lédússágától.)
A megfőtt tésztát öblítés nélkül átszűrjük a raguba, alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése