Megmondom a frankót, nem vagyok egy túlzottan sütögetős, sütizős fajta, tehát nem is nagyon művelem az ilyen fajta tevékenységet (anyuénál úgysincs jobb). Mégis, mint gasztroblogger szeretnék és kell is néhány őrült ötletet adnom édesség illetve desszert kategóriában. Persze, nem kell itt nagy és bonyolult dolgokra gondolni, mert ezt egyszerűen is megtudjuk oldani. Egyszerűbben mint azt valaha is gondoltuk volna.
A „titok” pedig csak annyi, hogy ügyesen kell összeválogatni a rendelkezésünkre álló alapanyagokat!
NARANCSOS-MASCARPONE-S TÚRÓKRÉM,
KARAMELLIZÁLT KÖRTÉVEL
Hozzávalók:
25 dkg túró
15 dkg mascarpone
2 db körte (akár több is lehet)
1 db narancs (kb.:15 dkg)
kristálycukor
vaj
csokis (kakaós) keksz
A túrót, a mascarpone-t, a narancs lereszelt héját (csak a sárga részét!) és kifacsart levét, alaposan összekeverjük, 1 evőkanál cukorral ízesítjük. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
A kimagozott körtét gerezdekre vágjuk és egy darabka vajon, 1-2 evőkanál cukorral meghintve megkaramellizáljuk.
Tálaláskor durvára tört keksz darabkákkal megszórjuk.
A „titok” pedig csak annyi, hogy ügyesen kell összeválogatni a rendelkezésünkre álló alapanyagokat!
NARANCSOS-MASCARPONE-S TÚRÓKRÉM,
KARAMELLIZÁLT KÖRTÉVEL
Hozzávalók:
25 dkg túró
15 dkg mascarpone
2 db körte (akár több is lehet)
1 db narancs (kb.:15 dkg)
kristálycukor
vaj
csokis (kakaós) keksz
A túrót, a mascarpone-t, a narancs lereszelt héját (csak a sárga részét!) és kifacsart levét, alaposan összekeverjük, 1 evőkanál cukorral ízesítjük. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
A kimagozott körtét gerezdekre vágjuk és egy darabka vajon, 1-2 evőkanál cukorral meghintve megkaramellizáljuk.
Tálaláskor durvára tört keksz darabkákkal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése