Ritkán jutok hozzá, de akkor egynél alább nem adom 😉nem én😁
MARHANYELVE GOMBÁSAN
Hozzávalók:
1 db marhanyelv (80-90dkg)
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 ek. mustár
1 p. tejföl (150g)
2 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
tárkony
egész bors
só
(citrom)
A marhanyelvet kuktában főzzük meg kb.75 perc alatt, sóval, egész borssal, babérlevéllel és ¼ citrommal ízesített
vízben. (Ezt akár előző este is elvégezhetjük.)
Miután kihűlt, egy éles! késsel
szép vékonyan levágjuk a külső, érdes, rágósabb részét (meghámozzuk😉),
aztán a húsát felcsíkozzuk.
A gombát felszeleteljük vagy
méretétől függően cikkekre vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske
zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és lepirítás után a felcsíkozott
marhanyelvet is.
Meghintjük fűszerpaprikával,
köménnyel, tárkonnyal és egy evőkanál mustárral ízesítjük, majd vízzel (vagy a nyelv átszűrt főzőlevével) felöntve,
lassan, kis lángon összeforraljuk befejezésként tejfölös habarással sűrítjük.
Kedvünkre való körettel kínáljuk,
ez nálam jelen estben, nagyobb méretű, kanállal szaggatott, galuska, aminek
tésztájában aprított petrezselyem zöldet kevertem.
Ha ügyesen eltaláljuk a fűszerezését,
-kóstolgassunk-
akkor nem fog hasonlítani
a pájslira, savanyú tüdőre
vagy egyéb társaira
😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése