Néha jó és talán kell, vagy legalábbis nem árt ha beiktatunk egy amolyan vegás napot.
Ki lehet bírni... higgyétek le
Ma például majdnem hús mentesen étkeztem, csak véletlen benéztem a maszek húsoshoz, hogy...., hát...., hogy nem-e keresett valaki?!
Szerencsére nem, de! ha már ott voltam és senkit sem tartottam fel a sorban, gondolta hozok haza egy-kettő szál hurkát, klafa kis löncsöt, meg ilyesmiket 😊 ....húst azt nem! csak termékeket 😉
Nadede! Hoppá, a leves kéremszépen az olyan, meglepően finom lett hús nélkül is, hogy az csak NA!
ZÖLDSÉGES HAJDINALEVES
MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 szál szárzeller
10-12 dkg hajdina
15-20 szép szál medvehagyma
2 ek. ecet (10%)
2 ek. kristálycukor
1 db babérlevél
fűszerpaprika
rozmaring
bors, só
MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 szál szárzeller
10-12 dkg hajdina
15-20 szép szál medvehagyma
2 ek. ecet (10%)
2 ek. kristálycukor
1 db babérlevél
fűszerpaprika
rozmaring
bors, só
A zöldségeket feldaraboljuk és egy
kevéske zsiradékon lepirítjuk őket, félúton meghintjük két csapott evőkanál
cukorral és finoman megkaramellizáljuk. Ezután a hajdinát is hozzákeverjük,
sóval, borssal fűszerpaprikával, rozmaringgal, egy babérlevéllel, valamint az ecettel
ízesítjük és bő egy liter vízzel felöntve készre főzzük 20-25 perc, ahogy dagad
a hajdina adhatunk hozzá vizet.
A medvehagymát felaprítjuk és már
a tűzről levéve, a forró levesbe keverjük; így megmarad a friss aromája.
Azért ha az alapba kerül egy kis szalonna vagy egy kis kolbász (mindkettő)
nem ront rajta túl sokat
😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése