TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. március 25., csütörtök

Medvehagyma és hajdina avagy Néha jó...

Néha jó és talán kell, vagy legalábbis  nem árt ha beiktatunk egy amolyan vegás napot.
Ki lehet bírni... higgyétek le 
Ma például majdnem hús mentesen étkeztem, csak véletlen benéztem a maszek húsoshoz, hogy...., hát...., hogy nem-e keresett valaki?!
Szerencsére nem, de! ha már ott voltam és senkit sem tartottam fel a sorban, gondolta hozok haza egy-kettő szál hurkát, klafa kis löncsöt, meg ilyesmiket 😊 ....húst azt nem! csak termékeket 😉 
Nadede! Hoppá, a leves kéremszépen az olyan, meglepően finom lett hús nélkül is, hogy az csak NA!










ZÖLDSÉGES HAJDINALEVES
      MEDVEHAGYMÁVAL

Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 szál szárzeller
10-12 dkg hajdina
15-20 szép szál medvehagyma
2 ek. ecet (10%)
2 ek. kristálycukor
1 db babérlevél
fűszerpaprika
rozmaring
bors, só
A zöldségeket feldaraboljuk és egy kevéske zsiradékon lepirítjuk őket, félúton meghintjük két csapott evőkanál cukorral és finoman megkaramellizáljuk. Ezután a hajdinát is hozzákeverjük, sóval, borssal fűszerpaprikával, rozmaringgal, egy babérlevéllel, valamint az ecettel ízesítjük és bő egy liter vízzel felöntve készre főzzük 20-25 perc, ahogy dagad a hajdina adhatunk hozzá vizet.
A medvehagymát felaprítjuk és már a tűzről levéve, a forró levesbe keverjük; így megmarad a friss aromája.






 Azért ha az alapba kerül egy kis szalonna vagy egy kis kolbász (mindkettő) 
nem ront rajta túl sokat
😉 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése