TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. március 4., csütörtök

Brokkoli és csirke avagy Java a szaftya

Talán érdekes lehet első blikkre a paradicsomos-tejszínes mártás, viszont nagyon finom és a fenntartások elkerülése érdekében mondom, hogy nem okoz semmilyen problémát, se most, se semmiktrotty  😁😂









BROKKOLIS CSIRKEMELL
  PARADICSOMOS-TEJSZÍNES MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
60 kg csirkemell
1 db friss brokkoli (500g)
4 ger. fokhagyma
1 kis dob. paradicsompüré
2 dl tejszín
kakukkfű
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk és egy serpenyőben mindkét oldalukról 2-3 percig elősütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobbakat elvagdoshatjuk.
-A brokkoli szárára most nincs szükségünk, félretehetjük salátába, levesbe vagy akár fagyaszathatjuk is és egy krémleves készítésekor felhasználhatjuk.-
Az elősütött csirkemellszeleteket, kiszedjük, félretesszük, majd ugyanabban serpenyőben finoman megpirítjuk a paradicsompürét közben hozzáadjuk az aprított fokhagymát, aztán felöntjük kb.3 deci vízzel, kakukkfűvel ízesítjük.
Kis lángon összeforraljuk, visszatesszük a szeleteket és a tetejére szórjuk a brokkoli rózsákat,










...picit megsózzuk és fedő alatt kb.10 percig pároljuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt és már fedő nélkül összeforraljuk.
Szerintem a legjobban hozzáillő köret a párolt rizs.
-Amikor tejszínt használok, az minimum 20%-os „minőségi”; a 10(8?)% főzőtejszíneknél ajánlatos egy kis keményítős/lisztes sűrítés.-






Talán nem is annyira meglepő, hogy finoman lehet pirítani a fokhagymát és a paradicsompürét is,
de Figyelni kell rá,
mert könnyen túlmehet és az már égett, keserű lesz !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése