Talán érdekes lehet első blikkre a paradicsomos-tejszínes mártás, viszont nagyon finom és a fenntartások elkerülése érdekében mondom, hogy nem okoz semmilyen problémát, se most, se semmiktrotty 😁😂
BROKKOLIS CSIRKEMELL
PARADICSOMOS-TEJSZÍNES MÁRTÁSBAN
PARADICSOMOS-TEJSZÍNES MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
60 kg csirkemell
1 db friss brokkoli (500g)
4 ger. fokhagyma
1 kis dob. paradicsompüré
2 dl tejszín
kakukkfű
só
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk
és egy serpenyőben mindkét oldalukról 2-3 percig elősütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, a
nagyobbakat elvagdoshatjuk.
-A brokkoli szárára most nincs
szükségünk, félretehetjük salátába, levesbe vagy akár fagyaszathatjuk is és egy
krémleves készítésekor felhasználhatjuk.-
Az elősütött csirkemellszeleteket,
kiszedjük, félretesszük, majd ugyanabban serpenyőben finoman megpirítjuk a
paradicsompürét közben hozzáadjuk az aprított fokhagymát, aztán felöntjük kb.3 deci vízzel, kakukkfűvel ízesítjük.
Kis lángon összeforraljuk, visszatesszük a szeleteket és a tetejére szórjuk a brokkoli rózsákat,
Kis lángon összeforraljuk, visszatesszük a szeleteket és a tetejére szórjuk a brokkoli rózsákat,
...picit megsózzuk és fedő
alatt kb.10 percig pároljuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt és már fedő nélkül
összeforraljuk.
Szerintem a legjobban hozzáillő köret a párolt rizs.
-Amikor tejszínt használok, az minimum 20%-os „minőségi”; a 10(8?)% főzőtejszíneknél ajánlatos egy kis keményítős/lisztes sűrítés.-
Szerintem a legjobban hozzáillő köret a párolt rizs.
-Amikor tejszínt használok, az minimum 20%-os „minőségi”; a 10(8?)% főzőtejszíneknél ajánlatos egy kis keményítős/lisztes sűrítés.-
Talán nem is annyira meglepő, hogy finoman lehet pirítani a fokhagymát és a paradicsompürét is,
de Figyelni kell rá,
mert könnyen túlmehet és az már égett, keserű lesz !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése