Rengeteget gondolkodtam ezen az étken.... 😉
Aztán csak úgy összekevertem 😋
Aztán csak úgy összekevertem 😋
ZÖLDSÉGES VAGDALT
CHEDDAR SAJTTAL
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéslapocka
2 db saláta cukkini (kb.45 dkg)
15 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 db tojás
2+1 ek. zsemlemorzsa
10-15 dkg Cheddar sajt
római kömény
oregánó
bors, só
A vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert
aprókockákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon, pár perc alatt finoman
megpirítjuk.
A cukkinit szintén kis kockákra
daraboljuk és a pirított zöldségekkel együtt a darálthúsra tesszük, hozzáadunk
2 tojást, 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, sóval, borssal, zúzott fokhagymával,
oregánóval és egy kis római köménnyel ízesítve, alaposan összekeverjük.
Egy kis tepsit kikenünk,
meghintjük zsemlemorzsával és belelapítjuk a húsos masszát, a tetejére reszelt
Cheddar sajtot szórunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon,
40-45 perc alatt szépen megsütjük.
Kedvünkre való salátafélékkel
tálaljuk, de akár rizzsel, burgonyapürével is kínálhatjuk.
Ha egy sor, karikára vágott, főtt burgonyát teszünk
a tepsi aljára, laktatóbb étket kaphatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése