TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. március 7., vasárnap

Zöldség és hús avagy Kevertem

Rengeteget gondolkodtam ezen az étken.... 😉
Aztán csak úgy összekevertem 
😋











ZÖLDSÉGES VAGDALT
 CHEDDAR SAJTTAL
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéslapocka
2 db saláta cukkini (kb.45 dkg)
15 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 db tojás
2+1 ek. zsemlemorzsa
10-15 dkg Cheddar sajt
római kömény
oregánó
bors, só
A vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert aprókockákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon, pár perc alatt finoman megpirítjuk.
A cukkinit szintén kis kockákra daraboljuk és a pirított zöldségekkel együtt a darálthúsra tesszük, hozzáadunk 2 tojást, 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval és egy kis római köménnyel ízesítve, alaposan összekeverjük.
Egy kis tepsit kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával és belelapítjuk a húsos masszát, a tetejére reszelt Cheddar sajtot szórunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 perc alatt szépen megsütjük.
Kedvünkre való salátafélékkel tálaljuk, de akár rizzsel, burgonyapürével is kínálhatjuk.






Ha egy sor, karikára vágott, főtt burgonyát teszünk
a tepsi aljára, laktatóbb étket kaphatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése