Az ünnepi vacsora sok minden finomságból áll, állhat például aszalt szilvával és savanyú káposztával töltött pulykamellből hogy mást ne mondjak.
Ami viszont sehol sem maradhat el az a hal (valószínűleg) krumplival.
A pompás ötletek ellenére nálam is ez volt a fővonal.
Maga recept, ismét nem egy nagy dolog, csak simán és egyszerűen egy ötlet az év bármely napjára.
PISZTRÁNG BACONBA TEKERVE
APRÓ ÍZES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db pisztráng
2 cs. szeletelt bacon
80 dkg burgonya
15 dkg apró koktélparadicsom
15-20 szem zöld olívabogyó
5 dkg szeletelt mandula
4 ger. fokhagyma
rozmaring
bors, só
A pisztrángokat megtisztítjuk egy-két helyen beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk a hasüregükbe egy-egy gerezd durvára vágott fokhagymát és egy kis rozmaring ágacskát teszünk, aztán 3-4 szelet bacon-ba tekerjük őket.
Az így előkészített halacskáinkat egy tepsibe fektetjük majd 200 fokon, 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, picike kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
Egy serpenyőben, kevéske zsiradékon elkezdjük pirítani a megfőtt, leszűrt burgonyát és amikor már az enyhén megpirult közé szórjuk a szeletet mandulát; tovább pirítjuk.
Az olívabogyókat összezúzzuk, összeaprítjuk és az utolsó percben a koktélparadicsommal együtt ezeket is hozzáadjuk, borssal és rozmaringgal fűszerezzük, szükség szerint sózzuk.
Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése