TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. december 26., szombat

Hal és krumpli avagy A szokásos

Az ünnepi vacsora sok minden finomságból áll, állhat például aszalt szilvával és savanyú káposztával töltött pulykamellből hogy mást ne mondjak.
Ami viszont sehol sem maradhat el az a hal (valószínűleg) krumplival.
A pompás ötletek ellenére nálam is ez volt a fővonal.
Maga recept, ismét nem egy nagy dolog, csak simán és egyszerűen egy ötlet az év bármely napjára.














PISZTRÁNG BACONBA TEKERVE
     APRÓ ÍZES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db pisztráng
2 cs. szeletelt bacon
80 dkg burgonya
15 dkg apró koktélparadicsom
15-20  szem zöld olívabogyó
5 dkg szeletelt mandula
4 ger. fokhagyma
rozmaring
bors, só
A pisztrángokat megtisztítjuk egy-két helyen beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk a hasüregükbe egy-egy gerezd durvára vágott fokhagymát és egy kis rozmaring ágacskát teszünk, aztán 3-4 szelet bacon-ba tekerjük őket.
Az így előkészített halacskáinkat egy tepsibe fektetjük majd 200 fokon, 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, picike kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
Egy serpenyőben, kevéske zsiradékon elkezdjük pirítani a megfőtt, leszűrt burgonyát és amikor már az enyhén megpirult közé szórjuk a szeletet mandulát; tovább pirítjuk.
Az olívabogyókat összezúzzuk, összeaprítjuk és az utolsó percben a koktélparadicsommal  együtt ezeket is hozzáadjuk, borssal és rozmaringgal fűszerezzük, szükség szerint sózzuk.
Ennyi.






 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése