TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. december 18., péntek

Tészta és csirke avagy Illetve olaszosra vettem

Mostanában valamiért sokat bolyongok valódi, tehát olaszok/olasz bloggerek által készített ételek, illetve azoknak receptjeik közt. Hm..?
Így akadtam a mai mannámra is, amit lenyűgöző olasz tudásommal és a google fordító 😂😂😂 segítségével magamévá tettem, illetve van benne olyan is amit az eredeti nem ír -asziszem- és a mennyiségeken is változtattam picikét. 
Ezért a mai napom olyan olyasos lett, illetve olaszosra vettem.













CSIRKÉS PAPRIKÁS PACCHERI
Hozzávalók:
40 dkg Paccheri tészta (Puccheri)
50 dkg csirkemell
1 db sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa (10-15 dkg)
2 dl fehérbor
5 dkg Parmesan sajt v. Grana Padano
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A tésztát sós vízben feltesszük főzni.
A vöröshagymát, a szárzellert és a sárgarépát felaprítjuk és olívaolajon együtt, picit megsózva 5-8 perc alatt üvegesre sütjük.
Közben a csirkemellet és a paprikát is apró kockákra vágjuk, majd az alaphoz adjuk, megborsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Amikor a hús egységesen kifehéredett, elvesztette nyers színét, felöntjük a borral és gyenge tűzön 10-15 percig főzzük, ha a levét elforrná, kevéske vízzel pótoljuk.
Az utolsó percekben beleszórjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Próbáljuk úgy összehangolni a munkánkat, hogy a leszűrt tésztát egyből, öblítés nélkül tudjuk a raguba tenni.





 
 
 
 





































 

nem nem nem ...nehéz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése