Ezért a mai napom olyan olyasos lett, illetve olaszosra vettem.
CSIRKÉS PAPRIKÁS PACCHERI
Hozzávalók:
40 dkg Paccheri tészta
(Puccheri)
50 dkg csirkemell
1 db sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa (10-15 dkg)
2 dl fehérbor
5 dkg Parmesan sajt v. Grana
Padano
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A tésztát sós vízben feltesszük
főzni.
A vöröshagymát, a szárzellert és a
sárgarépát felaprítjuk és olívaolajon együtt, picit megsózva 5-8 perc alatt
üvegesre sütjük.
Közben a csirkemellet és a
paprikát is apró kockákra vágjuk, majd az alaphoz adjuk, megborsozzuk,
kakukkfűvel ízesítjük.
Amikor a hús egységesen
kifehéredett, elvesztette nyers színét, felöntjük a borral és gyenge tűzön
10-15 percig főzzük, ha a levét elforrná, kevéske vízzel pótoljuk.
Az utolsó percekben beleszórjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Próbáljuk úgy összehangolni a
munkánkat, hogy a leszűrt tésztát egyből, öblítés nélkül tudjuk a raguba tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése