Így a végéhez közeledve jönnek elő olyan dolok, amik már rég jöttek elő - ez egy szép mondat 😁
Itt van például a nokedli, úri helyeken galuska - de a lényeg ugyanaz - most, hogy jobban nézem, augusztus végén faltam utoljára nokit.
Itt van például a nokedli, úri helyeken galuska - de a lényeg ugyanaz - most, hogy jobban nézem, augusztus végén faltam utoljára nokit.
Hát akkor ezért van, hogy ma reggel úgy ébredtem, hogy nokedli! 😎
Ez már meg is magyarázza a mai étkemet illetve az egyik felét, a másik fele elhanyagolható lenne, de mert marhaigen rendes vagyok (má megent) megosztom az én Drágájimmal.
TEJFÖLÖS SERTÉSRAGU
GOMBÁVAL ÉS TÁRKONNYAL
Hozzávalók:
60-70 dkg sertéslapocka vagy comb
15 dkg kenyérszalonna
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1+1 ek. mustár
1 dl fehérbor
1 p. tejföl (150g)
2-3 ek. liszt
őrölt kömény
fűszerpaprika
tárkony
só
galuska köret
A sertéshúst csíkokra vágjuk és a
szalonnát is felcsíkozzuk, a vöröshagymát pedig felaprítjuk.
A gombát igényeinknek megfelelően
feldaraboljuk – én vastagabbra és nagyobbra vágtam. -
A szalonnát elkezdjük pirítani,
majd ha kiadta zsírját, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük - szükség szerint
adhatunk hozzá egy kevéske zsiradékot. -
Ezután jöhet a hús és amikor
kifehéredik, elveszti nyers színét meghintjük fűszerpaprikával, ízesítjük köménnyel
és tárkonnyal, valamint egy evőkanál mustárt keverünk bele, aztán a gombát is
hozzáadjuk.
Vízzel felöntögetve, pörkölt
módján puhára főzzük, az „utolsó” forrásnál a másik kanál mustárt és a bort is
belekeverjük.
Befejező műveletként tejfölből és lisztből készült
habarással besűrítjük.
...ééés természetesen nokedlivel tálaljuk!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése