TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. december 29., kedd

Leves és minden avagy Mi van még

ha-ha 
Tegnap átvettem a boltoktól az év végi készletkisöprés ötletét 😉😆
Alaposan körülnéztem idehaza, mi van még amit el kell használni!
Túl sok mindent nem leltem, de több félét, amikből egy pompás kis levest dobtam össze👌 másodiknak meg ott volt a karácsonyra felhalmozott kapitális mennyiségű süti csodákból még vagy 86 deka, mondjuk ezt inkább reggel kellett vonla befalni, a tej, a kakszi vagy a tea sokat segített volna az állagát illetőleg... hm...   
Viszont a leves nagyon fincsi lett... de evés közben rájöttem, hogy még van még egy-két nap az évből 😱😵 úgyhogy megint mehetek boltba, igaz sok minden nem kell, csak egy kis hagyma, fokhagyma, borsó, csirkemell, krumpli, paprika, paradicsom, zeller, meg néhány fűszer... 😁













MINDENTBELE LEVES
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
30 dkg burgonya
15 dkg zöldborsó (fagyos)
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ger. fokhagyma
lestyán
majoránna
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk.
A csirkemellet és a többi zöldséget is felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, lestyánnal és majoránnával ízesítjük, meghintjük egy kis fűszerpaprikával elkeverjük és (csúnyán szólva) „lecsós”alapot készítünk ez kb.5-10 perc.
Aztán az alaphoz adjuk a felkockázott húst a sárgarépát, a zellert, és felöntjük vízzel majd, amikor már egyet forrt jöhet a burgonya és a borsó, készre, puhára főzzük.
Befejező műveletként fokhagymás rántással tesszük teltebbé.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése