TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. december 26., szombat

Joghurt és panír avagy Határozott és talan

A mai étkemen jól látszik, hogy mi van akkor amikor határozottan határozatlan vagyok vagy fordítva. 
Ma nem tudtam elhatározni, hogy mit kívánok enni, csípőset, édeset, savanyút... amit viszont határozottan tudtam, hogy semmiképp se kínait de még csak kínai kaját sem.
Aztán végül is minden vágyamat sikerült kielégíteni egy vegyes kis mannával, amire rendesen jellemző, hogy nem csak azt kell szeretni ami jól néz ki - én például így vagyok a levegővel is, nem néz ki valami jól, sőt ölég átlátszó, de mégis szeretem, szükségem van rá, nem tudnék élni nélküle!
Na de jöjjön a kaja!














SZŰZÉRMÉK CHILIS-JOGHURTOS PANÍRBAN
       BALZSAMOZOTT ZÖLDBABBAL
            ÉS BATÁTA PÜRÉVEL
Hozzávalók:
60-70 dkg szűzpecsenye
1 nagy doboz natúr joghurt 
1 db tojás
30 dkg zöldbab
80 dkg batáta (édesburgonya)
5-6 ek. balzsamecet
chilipehely vagy por
babérlevél
szerecsendió
vaj vagy olívaolaj
zsemlemorzsa
liszt
A joghurtot egy tálba öntjük, egy tojást keverünk hozzá, chilivel ízesítjük.
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, felszeleteljük megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a joghurtba aztán zsemlemorzsába; forró olajban kisütjük. (Picit talán pepecselősebb, a joghurt miatt lazább a panírja ezért a forgatásakor ügyeljünk, hogy ne nagyon sértsük fel és az sem a legjobb, ha "rántott húsként" egymás hegyire-hátára dobáljuk, bánjunk vele tisztelettel megérdemli 😉)
A batátát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, olívaolajjal vagy vajjal finomítjuk.
A zöldbabot sós, babérlevéllel ízesített vízben roppanós puhára főzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben balzsamecetet forralunk és a zöldbabot átforgatjuk benne.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése