Az éves receptjeim közt barangolva, azt vettem észre, (a pofámmindeni) hogy rég hoztam az én Drágájimnak karaj/karajból készült receptet, természetesen a sertés állat karajára gondolok, mert a receptjeim, ugyi azok alapból zsírkarajok 😁💪
No, el is szaladtam (biciklivel) hama-hama a boltba és egy formás darabot kiválasztottam, beszereztem, kifizettem, beharaptam... és ezt sem bántam meg, pedig nem nagy dolog, csak simán finom.
Mondjuk, már holnapra is van ötletem, naná, hogy karajból😉
ALMÁVAL ÉS SAJTTAL TÖLTÖTT SERTÉSKARAJ
ROZMARINGOS TÖRT CSICSÓKÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
2 db alma
10-12 dkg Pannónia sajt
1 kg csicsóka (lehet több is ;) )
1 db vöröshagyma
rozmaring
só
vaj
liszt-tojás-morzsa (tökmag) a panírozáshoz
Az almákat megpucoljuk, vékony gerezdekre vágjuk és a sajtot is feldaraboljuk.
A sertéskarajt felszeleteljük, finoman megklopfoljuk, megsózzuk, ráhelyezzük az almagerezdeket és a sajtdarabákat, majd összehajtjuk aztán a hagyományos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük.
(Csak egy ötlet: én a zsemlemorzsába, durvára tört tökmagot is kevertem, de ezt lehet másfajta mag is.)
A csicsókát megtisztítjuk, fekdaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a közben felaprított és vajon aranysárgára pirított vöröshagymával összekeverjük/összetörjük, frissen aprított rozmaringgal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése