De ha már itt tartunk, megosztom veletek a legjobb és legegyszerűbb sajtmártás titkát; nem tudom hogy, már tettem-e róla említést itt a blogban, ha igen akkor ismétlünk, ha nem, akkor igen 😁😁😁
Lényeg a lényeg Gorgonzola (vagy valami kék-, zöld-penésszel érő sajt) felolvasztva jófajta tejszínben. Hmm 😉
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
PULYKAMELL ÍZES
SAJTMÁRTÁSSAL
ÉS KAPROS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
15 dkg Gouda
sajt (minőségi)
3 dkg vaj
2 ek. liszt
4.5–5 dl tej
1 ger. fokhagyma
kakukkfű
bors só
A pulykamellet
felszeleteljük, finoman megklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és egy serpenyőben szépen
megsütjük.
Egy edényben,
gyenge lángon felolvasztjuk a vajat, elkeverjük a liszttel, óvatosan átforrósítjuk,
kihaboztatjuk majd felöntjük a tejjel, megsózzuk, picit borsozzuk és kakukkfűvel,
valamint egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Folyamatosan kevergetve sűrűre
főzzük, ahogy kezd sűrűsödni belekeverjük az időközben lereszelt sajtot és összeolvasztjuk.
-A
sajtmártásnak illetve az ízének kimondottan jót tesz, ha picike füstöltsajt is kerül
bele; bár (nem tudom miért) nem egyszer jártam úgy hogy a füstölt sajt nem
olvadt el teljesen, de oda se neki, ez nem vont le semmit az élvezetei
értékéből.-
A kapros
burgonyát lényegében ugyanúgy készítjük, mint a petrezselymest, csak épp friss,
aprított kaporral ízesítjük vagy fagyasztottal.
Tálaláskor tányérra
halmozzuk a burgonyát, rátesszük a pulykamell szeleteket és a sajtmártással
nyakon borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése