TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. április 1., szerda

Pulyka és sajt avagy Mostan más ízekkel álmodom

Ma egy klasszikusnak mondható étek került a tányéromra, igaz egy kicsit máshogy, picit más ízzel elvarázsolva, mint azt ahogy megszokhattuk és még a köret íze is dob rajta egy cseppecskét 😉
De ha már itt tartunk, megosztom veletek a legjobb és legegyszerűbb sajtmártás titkát; nem tudom hogy, már tettem-e róla említést itt a blogban, ha igen akkor ismétlünk, ha nem, akkor igen 😁😁😁
Lényeg a lényeg Gorgonzola (vagy valami kék-, zöld-penésszel érő sajt) felolvasztva jófajta tejszínben. Hmm 😉

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚















PULYKAMELL ÍZES SAJTMÁRTÁSSAL
     ÉS KAPROS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
15 dkg Gouda sajt (minőségi)
3 dkg vaj
2 ek. liszt
4.5–5 dl tej
1 ger. fokhagyma
kakukkfű
bors só
A pulykamellet felszeleteljük, finoman megklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük.
Egy edényben, gyenge lángon felolvasztjuk a vajat, elkeverjük a liszttel, óvatosan átforrósítjuk, kihaboztatjuk majd felöntjük a tejjel, megsózzuk, picit borsozzuk és kakukkfűvel, valamint egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, ahogy kezd sűrűsödni belekeverjük az időközben lereszelt sajtot és összeolvasztjuk.
-A sajtmártásnak illetve az ízének kimondottan jót tesz, ha picike füstöltsajt is kerül bele; bár (nem tudom miért) nem egyszer jártam úgy hogy a füstölt sajt nem olvadt el teljesen, de oda se neki, ez nem vont le semmit az élvezetei értékéből.-
A kapros burgonyát lényegében ugyanúgy készítjük, mint a petrezselymest, csak épp friss, aprított kaporral ízesítjük vagy fagyasztottal.
Tálaláskor tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a pulykamell szeleteket és a sajtmártással nyakon borítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése