Most meg ugyibár nem járunk minden nap boltba, inkább hetente egyszer jól átgondolva a bevásárlást!!!
Szóval épp kezdett belefagyni a fejem a fagyóba, amikor egy érdekes darab valamit találtam... ho-ho ez marhanyelv... jupijéé
Mit csinál a magyar ember, hama-gyorsan ha jót akar enni... bepaníroz ✌✌✌
Így tettem én is és evés közben jutott az eszembe, hogy valamikor már készítettem nyelvet rántva, csak valamiért nem osztottam meg veletek.
Ezért belekotortam a "raktáramba", ahol ilyen-olyan félretett étkek vannak... és íme 😉
Egyszerű dolog (ez is) de aki szereti és hozzájut az kipróbálhatja, nem fog csalódni 👌
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
MARHANYELV
ZABPELYHES BUNDÁBAN
LILA BATÁTAPÜRÉVEL
ÉS CITROMOS-KAKUKKFÜVES UBORKÁVAL
Hozzávalók:
1 db
marhanyelv (kb.1,20kg)
egész bors
babérlevél
citromkarika
80 dkg lila édesburgonya
(lilaburgonya)
szerecsendió
vaj
1 db kígyóuborka
1 citrom
leve
olívaolaj
kakukkfű
só
liszt,
tojás, zsemlemorzsa, zabpehely
A
marhanyelvet sóval, egész borssal, babérlevéllel és 1-2 citromkarikával
ízesített vízben feltesszük főzni.
Lassú
forrással jó 3-4 órán át főzzük, kb. félidőben kivesszük a főzővízből és
ha kicsit már visszahűlt, a külső, kifehéredett, réteget „hártyát” ügyesen
lefejtjük. Ez a művelet sajna egy kicsit macerás lehet; szerencsés esetben egy
része lehúzható, a többit pedig egy éles késsel vékonyan hámozzuk le; ha ezzel
megvagyunk, visszatesszük a főzővízbe tovább főzzük.
A
megtisztított, puhára főtt marhanyelvet felszeleteljük és a szokásos módon
bepanírozzuk, azzal a kis turpissággal, hogy a zsemlemorzsába zabpelyhet keverünk,
aztán bő, forró olajban kisütjük.
A lila
batátát megtisztítjuk feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. A batáta
állaga finom „krémes” ezért én csak egy jó adag vajat kevertem bele és szerecsendióval
ízesítettem.
Az uborkát apró kockákra vágjuk, picit megsózzuk, kakukkfűvel és citromlével ízesítjük és olívaolajjal
alaposan bekeverjük, hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése