Az egyik kérdés a krémesre utalt, nekem meg eszembe jutott, hogy krémest is rég ettem, ezért kitalltam, hogy ma krémes lesz ebédre.
...és az lett.😜
TEJSZÍNES ZÖLDBABKRÉMLEVES
TÁRKONNYAL ÉS PECORINO-VAL
Hozzávalók:
45 dkg
zöldbab (fagyos)
1 fej
vöröshagyma
2 szál
szárzeller
2 dl tejszín
1-2 ek.
liszt
tárkony
lestyán
bors, só
vaj
Pecorino
sajt (vagy valamiféle kemény sajt, pl. Parmesan)
levesgyöngy
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kis vajon aranysárgára sütjük, aztán hozzáadjuk
az időközben feldarabolt szálzellert és a fagyos zöldbabot, sózzuk, borsozzuk,
tárkonnyal és egy kis lestyánnal ízesítjük, vízzel felöntve puhára főzzük.
Amikor már
jól megpuhult simára turmixoljuk, tejszínből és lisztből készített habarással
besűrítjük.
Tálaláskor
Pecorino sajt forgácsokkal és levesgyönggyel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése