Persze jaj nélkül, mert azt tudom, hogy mit akarok, nagyon is tudom, csak valahogy össze kell hangolni a dolgokat -rizs, hús, kolbász, szalonna, gomba, tejszín, jézusmária-...és valahogy így születnek az én egyszerű őrültségeim 😁
Ma kivételesen pont így voltam és íme az eredmény.
Azt hogy mi lesz holnap, még nem tudom, nem tudom mit fogok megkívánni, de hetek óta padlizsánra vágyom és azon a napon amikor kimentem vásárolni, pont nem volt, illetve nem volt olyan amit úgymond szívesen megvettem vón 😕 ...és csak egy padlizsánért, pedig nem szaladgálunk ki, főleg most 😷
FÜSTÖS
SZAFTOS CSIRKEMELL
GOMBÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
15 dkg parasztkolbász
5-8 dkg kenyérszalonna v. kolozsvári
1 fej vöröshagyma
15 dkg parasztkolbász
5-8 dkg kenyérszalonna v. kolozsvári
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 ek. liszt
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
só
4 a. gombás rizs (25 dkg rizs + 15-20 dkg gomba)
1 ek. liszt
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
só
4 a. gombás rizs (25 dkg rizs + 15-20 dkg gomba)
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk és együtt üvegesre sütjük,
ha kolozsvári szalonnát használunk, akkor lehet több (10 dkg) is, mert az nem
annyira zsíros, mint a kenyérszalonna, viszont ez utóbbi jobb ízt ad a
martásunknak.
A kolbászt
szintén kis kockákra daraboljuk és a hagymás szalonnás alaphoz adjuk.
Amikor a
kolbász kiereszti színét, leszórjuk liszttel, elkeverjük, felöntjük 1 deci
vízzel, majoránnával, köménnyel és egy egész pici fűszerpaprikával ízesítjük, összeforraljuk
tejszínt is hozzáadjuk, szükség szerint sózzuk.
A
csirkemellet felszeleteljük megsózzuk, majd serpenyőben megsütjük és tálalásig a
mártásban tartjuk melegen.
A gombás
rizshez hagyományos módon párolt rizst készítünk, amihez kevés zsiradékon
pirított gombát keverünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése