TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. április 25., szombat

Borsó és kolbász avagy Ma végre

Egy ideje már szemezgetek a zöldborsópörkölttel, ma végre sikerült elkészíteni, persze egy egész aprócska turbó került bele (a kedvenc ízesítőm),meg azért alá is 😁

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚













PÁCOLT SERTÉSSZELET
  KOLBÁSZOS-BORSÓPÖRKÖLTTEL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
a páchoz.
3 ger. fokhagyma
rozmaring
bors
25 dkg zöldborsó
10 dkg parasztkolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paprika
1 kis doboz paradicsompüré (70g)
2 ger. fokhagyma
rozmaring
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
A sertéskarajt felszeleteljük, finoman megklopfoljuk és legalább egy éjszakára rozmaringos-fokhagymás pácban érleljük, majd egy serpenyőben szépen megsütjük.
A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát pici kockákra daraboljuk és együtt üvegesre sütjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és vigyázva! megpirítjuk, aztán felöntjük vízzel, köménnyel, zúzott fokhagymával, egy kávéskanálnyi fűszerpaprikával és sóval ízesítjük.
10-15 percig rotyogtatjuk, hogy egy kicsit szétfőjjön (erre a folyamatra -titokban- turmixolással rásegíthetünk) majd hozzáadjuk a zöldborsót és egy darab babérlevelet és közepes lángon puhára, sűrűre főzzük.
Közben a kolbászt felkockázzuk és az utolsó 2-3 percben a borsóhoz keverjük.
A sózásnál óvatosak legyünk, mert főzés közben és a kolbásztól kaphat sós ízt, tehát inkább a végén ízesítsük ínyünkre.
Pirított burgonyával, de hogy megőrizzük a pörköltes hangulatát, galuskával vagy tarhonyával is kitűnő fogás lehet.






2 megjegyzés: