Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
PÁCOLT SERTÉSSZELET
KOLBÁSZOS-BORSÓPÖRKÖLTTEL
Hozzávalók:
60 dkg
sertéskaraj
a páchoz.
3 ger.
fokhagyma
rozmaring
bors
25 dkg zöldborsó
10 dkg parasztkolbász
1 nagy fej
vöröshagyma
2 db paprika
1 kis doboz
paradicsompüré (70g)
2 ger.
fokhagyma
rozmaring
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
A sertéskarajt
felszeleteljük, finoman megklopfoljuk és legalább egy éjszakára rozmaringos-fokhagymás
pácban érleljük, majd egy serpenyőben szépen megsütjük.
A vöröshagymát
felaprítjuk, a paprikát pici kockákra daraboljuk és együtt
üvegesre sütjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és vigyázva! megpirítjuk,
aztán felöntjük vízzel, köménnyel, zúzott fokhagymával, egy kávéskanálnyi
fűszerpaprikával és sóval ízesítjük.
10-15 percig
rotyogtatjuk, hogy egy kicsit szétfőjjön (erre a folyamatra -titokban- turmixolással
rásegíthetünk) majd hozzáadjuk a zöldborsót és egy darab babérlevelet és közepes
lángon puhára, sűrűre főzzük.
Közben a
kolbászt felkockázzuk és az utolsó 2-3 percben a borsóhoz keverjük.
A sózásnál
óvatosak legyünk, mert főzés közben és a kolbásztól kaphat sós ízt, tehát
inkább a végén ízesítsük ínyünkre.
Pirított
burgonyával, de hogy megőrizzük a pörköltes hangulatát, galuskával vagy tarhonyával
is kitűnő fogás lehet.
Rég jártam erre, pedig kár volt kihagyni. Gratula a sok finomsághoz.
VálaszTörlésKöszönöm ANI :)
Törlés