Egy dobozka finom, barna csiperke gombám épp akadt otthon, ezt még csütörtökön vettem a heti egy bevásárláskor, arra gondoltam, hogy hajdinás gombalevesnél nincs is jobb, még ha nem is erdei gombából van.
No, akkor álljunk neki... de hol a hajdina😯?
Hát itt... de ez nem valami sok, mi több, inkább kevés egy hajdina leveshez 😕
A következő lehetőségnél...
Újratervzés...
Valahogy így került hús a mai levesembe 😉
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
TEJFÖLÖS
GOMBALEVES
SERTÉSHÚSSAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg
sertéshús (szabadon választott - ami épp van 😉)
25 dkg gomba
(én barna csiperkét használtam)
5 dkg
hajdina
1 fej
vöröshagyma
1p. tejföl
1-2 ek.
liszt
1 db
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
rozmaring
só
petrezselyemzöld
A sertéshúst
kicsi-félcentis-kockákra daraboljuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd rádobjuk
a húskockákat, finoman lepirítjuk, megsózzuk, meghintjük egy picike köménnyel, rozmaringgal,
majoránnával és egy babérlevéllel ízesítjük, aztán vízzel felöntögetve pörkölt
módján főzzük.
Közben
feldaraboljuk a gombát is.
Amikor a hús
már harapható puha hozzáadjuk a hajdinát, és ha újra felforr, a gombát is
beletesszük.
Vízzel
felöntve készre főzzük, a végén tejfölös habarással sűrítjük, aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése