TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. április 16., csütörtök

Vaddisznó és zöldbab avagy Nem lehet gond

Hát kérem, van ez így!
Tegnap reggel még úgy volt, hogy ma egy laza zöldbabfőzeléket rittyentek magamnak.
-Itt azért azt elmondanám, hogy mostanában az egyik MARKET-ben nagyon jó minőségű, nem túl márkás, tehát jó áron, 450g  fagyasztott  zöldbabot lehet kapni... (szerintem) 😉-
Aztán estefele a fészen a vadhúsról jött elő a szó... hú de rég ettem...
Eszembe jutott, hogy ha nem is az avarban, de a fagyóban lapul egy kis vaddisznóhúsom... no akkor elő vele, és talán az sem fog gondot okozni, hogy én zöldbabot terveztem mára.
Köszi Ági 😘

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚















VADDISZNÓ GULYÁS
     ZÖLDBABBAL
Hozzávalók:
80 dkg vaddisznócomb (v. lapocka)
2 ek. mustár
50 dkg burgonya
45 dkg zöldbab (fagyos)
1 szál sárgarépa
10 dkg kenyérszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
zsír
A vaddisznócombot felkockázzuk és mustárral alaposan bekeverjük, majd legalább egy éjszakán át (akár egy napig) hűtőben érleljük, pácoljuk, közben átmozgatjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk és egy kis zsír hozzáadásával, együtt üvegesre sütjük, majd rádobjuk a húst.
5-10 perc elteltével megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az időközben kis kockákra darabolt paprikát és a paradicsomot babérlevéllel, köménnyel, majoránnával  és zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján főzzük.
A burgonyát, a sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk, felkarikázzuk a húshoz adjuk, majd egy forrás után a zöldbabot is beletesszük. -Ha friss zöldbabbal dolgozunk, akkor a burgonyával együtt tegyük a húshoz.-
Amikor minden puhára főtt, durvára vágott petrezselyemzölddel frissítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése