Tegnap reggel még úgy volt, hogy ma egy laza zöldbabfőzeléket rittyentek magamnak.
-Itt azért azt elmondanám, hogy mostanában az egyik MARKET-ben nagyon jó minőségű, nem túl márkás, tehát jó áron, 450g fagyasztott zöldbabot lehet kapni... (szerintem) 😉-
Aztán estefele a fészen a vadhúsról jött elő a szó... hú de rég ettem...
Eszembe jutott, hogy ha nem is az avarban, de a fagyóban lapul egy kis vaddisznóhúsom... no akkor elő vele, és talán az sem fog gondot okozni, hogy én zöldbabot terveztem mára.
Köszi Ági 😘
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
VADDISZNÓ GULYÁS
ZÖLDBABBAL
Hozzávalók:
80 dkg
vaddisznócomb (v. lapocka)
2 ek. mustár
50 dkg
burgonya
45 dkg
zöldbab (fagyos)
1 szál
sárgarépa
10 dkg
kenyérszalonna
1 nagy fej
vöröshagyma
2-3 ger.
fokhagyma
2 db paprika
1 db
paradicsom
1 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
só
zsír
A
vaddisznócombot felkockázzuk és mustárral alaposan bekeverjük, majd legalább
egy éjszakán át (akár egy napig) hűtőben érleljük, pácoljuk, közben
átmozgatjuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk és egy kis zsír
hozzáadásával, együtt üvegesre sütjük, majd rádobjuk a húst.
5-10 perc
elteltével megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az időközben kis
kockákra darabolt paprikát és a paradicsomot babérlevéllel, köménnyel, majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és
pörkölt módján főzzük.
A burgonyát, a sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk, felkarikázzuk a húshoz adjuk, majd egy forrás után a zöldbabot
is beletesszük. -Ha friss zöldbabbal dolgozunk, akkor a burgonyával együtt tegyük
a húshoz.-
Amikor
minden puhára főtt, durvára vágott petrezselyemzölddel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése