...és tudjátok mi lett belőle? 😉😁
...pogácsa, mert az a legfinomabb sütemény...
Ez má csak így marad 😜
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
...pogácsa, mert az a legfinomabb sütemény...
Ez má csak így marad 😜
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
FINOM POGÁCSA
TÚRÓVAL ÉS TÖKMAGGAL
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
(félzsíros)
10 dkg vaj
3 dkg
élesztő
2,5 dl tej
1ek.
kristálycukor
1+1 db tojás
2 ek. tökmag
+ tetejére
őrölt
rozmaring
só
Az élesztőt
cukros, kézmeleg tejben felfuttatjuk.
A tökmagot
felaprítjuk, -ezt célszerű úgy végezni, hogy egy zacskóba rakjuk a tökmagot és húsklopfolóval
megütögetjük.
A vajat
összemorzsoljuk a lisztel, hozzáadjuk a túrót, a tökmagot, megsózzuk, őrölt
rozmaringgal ízesítjük, elkeverjük, beleütjük az egyik tojást, majd a
felfuttatott élesztőt is hozzáborítjuk, aztán alaposan összegyúrjuk.
Általában vagyis
mindig elmondom – inkább a kezünket lisztezzük a gyúráskor, ha kell többször is
és fölöslegesen ne adjunk + lisztet a tésztához vagy dolgozzunk géppel! 😉
A
bedagasztott tésztánkat langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A szépen
megkelt tésztát kinyújtjuk és legalább egyszer meghajtogatjuk; ismét
megkelesztjük.
Aztán ismét
kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk.
A
pogácsáinkat egy tepsibe -sütőlapra- pakoljuk, megkenjük felvert tojással, és
15 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 perc alatt
megsütjük.
Csak 1 dolog:
Csak 1 dolog:
-Az az igazság,
hogy én idő hiányában (jó duma) kihagytam a hajtogatást, de mint azt látni így
is egész szép lett.-
-Aki már készített túrós pogácsát, az gondolhatja magában, hogy ez túrómennyiség nem valami sok. Ez így igaz és ezért nem túrós pogácsa a neve, viszont állagához, a finomságához pont ölég.
-Aki már készített túrós pogácsát, az gondolhatja magában, hogy ez túrómennyiség nem valami sok. Ez így igaz és ezért nem túrós pogácsa a neve, viszont állagához, a finomságához pont ölég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése