TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. április 17., péntek

Cukkini és vacsora avagy Laza esti

Ma isten'biz egy laza vacsit dobtam össze 😉 

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚

















CUKKINIS VACSORALEPÉNY
Hozzávalók:
1 db nagyobb cukkini (30-35 dkg)
1 szál sárgarépa (12-15 dkg)
2-3 db tojás
1 dl tej
4 ek. liszt
10 dkg Trappista sajt
szerecsendió
bors, só
vaj
1 p. tejföl vagy joghurt (175g)
1 tk. mustár
2 ek. olívaolaj
2 ger. fokhagyma (vagy medvehagyma)
petrezselyem zöldje
pici só
salátafélék
A cukkinit felkockázzuk és egy kevéske vajon közepes lángon 8-10 percig sózás nélkül pároljuk, félretesszük hűlni.
A sajtot nagy-, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy 20 centis kerek formát alaposan kivajazunk.










A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük belekeverjük a sárgarépát és a sajt felét.










Ezután a lisztet keverjük bele, majd az időközben langyosra hűlt cukkinit és beleöntjük a formába, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal.










200-220 fokok 20 perc alatt szépen megsütjük.
Az öntethez a tejfölt/joghurtot kikeverjük mustárral, olívaolajjal zúzott fokhagymával vagy medvehagymával és petrezselyem zölddel, kiegészítőként pedig kedvünkre való salátaféléket tálalunk.
-A sütésnél figyeljünk oda, már párszor említettem, hogy mindenki ismeri a saját sütőjét.
-Ez a mennyiség nem nagy adag, de egy laza vacsorára, salátával még szerintem is ölég.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése