TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. március 29., vasárnap

Csirkemell és hangulat avagy Ma is olyasmi

Érdekes módon, ma is az olasz, olaszos ízvilág felé hajlott az étkem hangulata. No, azért nem nagyon, csak annyira, hogy így is neveztem el...
Végül is az én neven is olyasmi 😁 vagy mi?! 😉
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
















OLASZOS CSIRKEMELL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2 db paradicsom
1 szál szárzeller
2 ger. fokhagyma
10-15 dkg reszelt sajt
rozmaring
kakukkfű
oregánó
bors, só
4 adag párolt rizs
 (most épp parboiled rizs-indián rizzsel keverve)
A csirkemellet felszeleteljük (enyhén megklopfolhatjuk) sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük és egy serpenyőben 3-4 perc alatt, mindkét oldalukról elősütjük őket.
A paradicsomot és a szárzellert picike kockákra daraboljuk, egy tálkákba rakjuk, finoman megsózzuk, borsozzuk, oregánóval, kakukkfűvel, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán alaposan összekeverjük.
A sütőt bemelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit vékonyan megolajozunk.










Az elősütött csirkemell szeleteket, adagonként összerakva, a tepsibe pakoljuk, majd ügyesen rájuk halmozzuk a beízesített zöldségeket, és a reszelt sajttal beborítjuk.
Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szépen egybesütjük, megpirítjuk -figyeljünk rá-.
Köretkén párolt rizs kínálunk.
-A reszelt sajt bármilyen lehet, sőt és akár több féle keveréke is.-
-Mint azt már régebbi receptjeimnél említettem, ha a reszelt sajtra, sütés előtt egy picike zsemlemorzsát szórunk (mintha jól megsóznánk) akkor rövidebb idő alatt is könnyebben, szebben pirul, illetve ha gyengébb minőségű sajtunk, kicsit meg is foghatja a túlzott „lefolyását”.-





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése