Végül is az én neven is olyasmi 😁 vagy mi?! 😉
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
OLASZOS
CSIRKEMELL
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
2 db
paradicsom
1 szál
szárzeller
2 ger.
fokhagyma
10-15 dkg reszelt
sajt
rozmaring
kakukkfű
oregánó
bors, só
4 adag
párolt rizs
(most épp parboiled rizs-indián rizzsel keverve)
A
csirkemellet felszeleteljük (enyhén megklopfolhatjuk) sózzuk, borsozzuk,
rozmaringgal ízesítjük és egy serpenyőben 3-4 perc alatt, mindkét oldalukról
elősütjük őket.
A
paradicsomot és a szárzellert picike kockákra daraboljuk, egy tálkákba rakjuk,
finoman megsózzuk, borsozzuk, oregánóval, kakukkfűvel, valamint zúzott
fokhagymával ízesítjük, aztán alaposan összekeverjük.
A sütőt
bemelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit vékonyan
megolajozunk.
Az elősütött
csirkemell szeleteket, adagonként összerakva, a tepsibe pakoljuk, majd ügyesen rájuk
halmozzuk a beízesített zöldségeket, és a reszelt sajttal beborítjuk.
Az
előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szépen egybesütjük, megpirítjuk -figyeljünk rá-.
Köretkén
párolt rizs kínálunk.
-A reszelt sajt
bármilyen lehet, sőt és akár több féle keveréke is.-
-Mint azt
már régebbi receptjeimnél említettem, ha a reszelt sajtra, sütés előtt egy
picike zsemlemorzsát szórunk (mintha jól megsóznánk) akkor rövidebb idő alatt
is könnyebben, szebben pirul, illetve ha gyengébb minőségű sajtunk, kicsit meg
is foghatja a túlzott „lefolyását”.-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése