TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. április 14., kedd

Csirke és bulgur avagy Lazítani

A mai nap úgy éreztem, jó esne egy kis lazítás az ünnepek után.
Valami egyszerűben gondolkodtam, amivel természetesen nincs sok cécó; például csirke, rizs... és ne legyen túl fűszeres...
Elkészült, finom lett, tehát mondhatom sikerültni fog valamikor 😉

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚













PIKÁNS CSIRKECOMBOK
  CSEMEGEHAGYMÁS BULGURRAL
     ÉS MÉZES-KAPROS JOGHURTTAL
Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb
2-3 ek. csípős paprikakrém
4 ger. fokhagyma
5 ek. olívaolaj
30 dkg bulgur
4 szál csemegehagyma
babérlevél
római kömény
1 nagy p. natúr joghurt (450g)
1 méz
friss vagy fagyasztott kapor
A csípős paprikakrémet zúzott fokhagymával és olívaolajjal kikeverjük, és a megtisztított csirkecombokat alaposan beleforgatjuk, jól bemasszírozzuk, ügyeskedjünk úgy, hogy a bőre alá is kerüljön.
2-3 óráig hűtőben pácoljuk, közben átmozgatjuk, majd megsózzuk és előmelegített sütőben, fólia alatt szépen megsütjük.
A bulgurt a rizshez hasonlatos módon készítjük el, babérlevéllel, római köménnyel és sóval ízesítjük.
A csemegehagymát felkarikázzuk és tálalás előtt a kész bulgurba keverjük.
A natúr joghurtot a mézzel és aprított kaporral összekeverjük, szükség szerint sózzuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése