Valami egyszerűben gondolkodtam, amivel természetesen nincs sok cécó; például csirke, rizs... és ne legyen túl fűszeres...
Elkészült, finom lett, tehát mondhatom sikerültni fog valamikor 😉
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
PIKÁNS
CSIRKECOMBOK
CSEMEGEHAGYMÁS BULGURRAL
ÉS MÉZES-KAPROS JOGHURTTAL
Hozzávalók:
8 db csirke
felsőcomb
2-3 ek.
csípős paprikakrém
4 ger.
fokhagyma
5 ek.
olívaolaj
30 dkg
bulgur
4 szál
csemegehagyma
babérlevél
római kömény
1 nagy p. natúr
joghurt (450g)
1 méz
friss vagy
fagyasztott kapor
só
A csípős
paprikakrémet zúzott fokhagymával és olívaolajjal kikeverjük, és a
megtisztított csirkecombokat alaposan beleforgatjuk, jól bemasszírozzuk,
ügyeskedjünk úgy, hogy a bőre alá is kerüljön.
2-3 óráig
hűtőben pácoljuk, közben átmozgatjuk, majd megsózzuk és előmelegített sütőben,
fólia alatt szépen megsütjük.
A bulgurt a
rizshez hasonlatos módon készítjük el, babérlevéllel, római köménnyel és sóval
ízesítjük.
A
csemegehagymát felkarikázzuk és tálalás előtt a kész bulgurba keverjük.
A natúr
joghurtot a mézzel és aprított kaporral összekeverjük, szükség szerint sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése