TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. április 24., péntek

Spárga és cukkini avagy Én bevallom

Hát ismét lazára sikerült a vacsorám, ami nem is baj és talán ez lenne mindig a követendő példa. Perzse és őszintén bevallom, ha az emberfia olyant és annyit ebédel, amiről most nem szívesen beszélnék, akkor szinte kötelező is, hogy este már csak valami lazát falatozzon.
Na, ugyi tegnap előtt említem, hogy egy ideje padlizsán hajtok, de nem akar összejönni... 
Tegnap ahogy tekerek a padlizsán-részleg felé, valami kis csinos dolog ágaskodott egy rekeszből, hoppácska. Asszta, de szép spárga!!! Végre... aszta de szép az ára is 😧 Mindegy, ez nekem most kell! hamar be a kosárba és hadd szóljon 😉
Aztán ma rá is került a tányéromra, persze előtte a sütőbe egy kis cukkini meg egy kis Cheddar társaságában, mert ezek mindig vannak itthon; azt se tartom kizártnak, hogy imádom őket. Őket is.
Padlizsán... hm, hát azt nem tudom hogy volt-e, de arra még van egy-két hetem (három).

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚















CSŐBEN SÜLT SPÁRGA
   CHEDARRAL ÉS CUKKINIVEL
Hozzávalók:
50 dkg fehér spárga
2 db kisebb cukkini
1 p. tejföl (175g)
10-12 dkg Cheddar sajt (vagy valami más)
őrölt kömény
tárkony
bors, só
olívaolaj
salátafélék
a sütőt bemelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a cukkiniket felkarikázzuk és ügyesen, négy adagban elhelyezzük a tepsiben. Megsózzuk, borsozzuk, finoman meglocsoljuk olívaolajjal és 10 percig sütjük az előmelegített sütőben, hogy egy kicsit puhuljon.










Közben a spárga alsó „fás részét” eltávolítjuk, majd egy zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, de a sípját -csúcsát- már nem kell.
-Vékonyabb spárgát én nem szoktam főzni, blansírozni, de a vastagabbak (tapasztalatim szerint ez inkább a fehérnél fordul elő) azt azért nem árt, sőt 😉 –










A sajtot lereszeljük.
A tejfölt tárkonnyal, köménnyel, sóval ízesítjük, aztán 1ek. olívaolajjal, egy kis sajttal kikeverjük.
Ezután a megtisztított spárga szálakat elhelyezzük az elősütött cukkinin, majd lekenjük a tejföllel, és beborítjuk a maradék reszelt sajttal. 










A sütőbe visszarakva szépen összesütjük, megpirítjuk, tálaláskor salátafélékkel egészítjük ki.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése