Na, ugyi tegnap előtt említem, hogy egy ideje padlizsán hajtok, de nem akar összejönni...
Tegnap ahogy tekerek a padlizsán-részleg felé, valami kis csinos dolog ágaskodott egy rekeszből, hoppácska. Asszta, de szép spárga!!! Végre... aszta de szép az ára is 😧 Mindegy, ez nekem most kell! hamar be a kosárba és hadd szóljon 😉
Aztán ma rá is került a tányéromra, persze előtte a sütőbe egy kis cukkini meg egy kis Cheddar társaságában, mert ezek mindig vannak itthon; azt se tartom kizártnak, hogy imádom őket. Őket is.
Padlizsán... hm, hát azt nem tudom hogy volt-e, de arra még van egy-két hetem (három).
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
CSŐBEN SÜLT SPÁRGA
CHEDARRAL ÉS CUKKINIVEL
Hozzávalók:
50 dkg fehér
spárga
2 db kisebb
cukkini
1 p. tejföl
(175g)
10-12 dkg Cheddar
sajt (vagy valami más)
őrölt kömény
tárkony
bors, só
olívaolaj
salátafélék
a sütőt
bemelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit
kibélelünk sütőpapírral, a cukkiniket felkarikázzuk és ügyesen, négy adagban
elhelyezzük a tepsiben. Megsózzuk, borsozzuk, finoman meglocsoljuk olívaolajjal
és 10 percig sütjük az előmelegített sütőben, hogy egy kicsit puhuljon.
Közben a spárga
alsó „fás részét” eltávolítjuk, majd egy zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk,
de a sípját -csúcsát- már nem kell.
-Vékonyabb
spárgát én nem szoktam főzni, blansírozni, de a vastagabbak (tapasztalatim
szerint ez inkább a fehérnél fordul elő) azt azért nem árt, sőt 😉
–
A sajtot
lereszeljük.
A tejfölt
tárkonnyal, köménnyel, sóval ízesítjük, aztán 1ek. olívaolajjal, egy kis sajttal
kikeverjük.
Ezután a
megtisztított spárga szálakat elhelyezzük az elősütött cukkinin, majd lekenjük
a tejföllel, és beborítjuk a maradék reszelt sajttal.
A sütőbe
visszarakva szépen összesütjük, megpirítjuk, tálaláskor salátafélékkel egészítjük
ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése