TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. március 26., csütörtök

Hekk és szója avagy Egészségemre

Talán megosztó, talán meglepő, de ma hekket kívántam, van ez így.
Persze nem a hagyományos, szokásos módon rántva vagy paprikás-lisztbe forgatva,  bár divatja van a "retró kihívások", elfogadásának hanem egy picikét talán egészségesebb módon sütve (párolva) egy kis zöldséges vagy valami hasonló, egyszerű körítéssel. 
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
















FÓLIÁBAN PÁROLT HEKK
   SZÓJABABBAL ÉS RÉPÁVAL
Hozzávalók:
4 db hekk törzs
50 dkg sárgarépa
2 db lilahagyma
2 dob. konzerv szójabab (2x140g)
3 ek. kapribogyó
kakukkfű
rozmaring
bors, só
olívaolaj
A sütőt bemelegítjük 200 fokra.
A hekk törzseket megtisztítjuk, az oldalát bevagdossuk, besózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük.
A sárgarépát kisebb hasábokra vágjuk, a lilahagymát keskeny gerezdekre daraboljuk, a szójababot lecsepegtetjük.
A feldarabolt zöldségeket egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kapribogyót, finoman megsózzuk, 1-2 kanál olívaolajjal meglocsoljuk, kakukkfűvel ízesítjük és alaposan összekeverjük.
-Ha valakit esetleg zavarna, hogy sárgarépa kellemesen roppanós lesz, az 3-5 percig főzze elő forrásban levő sós vízben -blansírozás-, de ez a sárgarépa minőségétől is függ; én nem tettem.-
Adagonként 1-1 nagy darab alufóliát kiterítünk, a közepére elosztjuk a zöldégeket, majd ráállítjuk a halakat.
A fóliákat ügyesen felfelé irányuló mozdulatokkal összehajtjuk, mintha egy „kis csónakot” formáznánk belőlük ez még lehet lazább, aztán jó szorosan összezárjuk a széleit úgy, hogy ezzel „légmentesen” zárjuk le.













-Ha gyengébb minőségű, vékonyabb az alufóliánk akkor használjuk duplán.-
A „csónakjainkat” ügyesen rátesszük egy tepsire és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre pároljuk.
Tálalhatjuk divatosan fóliájában, de tányérra is áttehetjük, de a szaftját, levét el ne öntsük, kár lenne érte.
Vigyázzunk a fólia felnyitásakor, hisz’ a forró gőznek el kell távozni belőle.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése