Talán megosztó, talán meglepő, de ma hekket kívántam, van ez így.
Persze nem a hagyományos, szokásos módon rántva vagy paprikás-lisztbe forgatva, bár divatja van a "retró kihívások", elfogadásának hanem egy picikét talán egészségesebb módon sütve (párolva) egy kis zöldséges vagy valami hasonló, egyszerű körítéssel.
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
FÓLIÁBAN PÁROLT HEKK
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
FÓLIÁBAN PÁROLT HEKK
SZÓJABABBAL ÉS RÉPÁVAL
Hozzávalók:
4 db hekk törzs
50 dkg sárgarépa
2 db lilahagyma
2 dob. konzerv szójabab (2x140g)
3 ek. kapribogyó
kakukkfű
rozmaring
bors, só
olívaolaj
A sütőt bemelegítjük 200 fokra.
A hekk törzseket megtisztítjuk, az oldalát bevagdossuk, besózzuk, borsozzuk,
rozmaringgal ízesítjük.
A sárgarépát kisebb hasábokra vágjuk, a lilahagymát keskeny gerezdekre
daraboljuk, a szójababot lecsepegtetjük.
A feldarabolt zöldségeket egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kapribogyót, finoman
megsózzuk, 1-2 kanál olívaolajjal meglocsoljuk, kakukkfűvel ízesítjük és
alaposan összekeverjük.
-Ha valakit esetleg zavarna, hogy sárgarépa kellemesen roppanós lesz, az 3-5 percig főzze elő forrásban levő sós vízben -blansírozás-, de ez a sárgarépa minőségétől is függ; én nem tettem.-
-Ha valakit esetleg zavarna, hogy sárgarépa kellemesen roppanós lesz, az 3-5 percig főzze elő forrásban levő sós vízben -blansírozás-, de ez a sárgarépa minőségétől is függ; én nem tettem.-
Adagonként 1-1 nagy darab alufóliát kiterítünk, a közepére elosztjuk a
zöldégeket, majd ráállítjuk a halakat.
A fóliákat ügyesen felfelé irányuló mozdulatokkal összehajtjuk,
mintha egy „kis csónakot” formáznánk belőlük ez még lehet lazább, aztán jó szorosan összezárjuk
a széleit úgy, hogy ezzel „légmentesen” zárjuk le.
-Ha gyengébb minőségű, vékonyabb az alufóliánk akkor
használjuk duplán.-
A „csónakjainkat” ügyesen rátesszük egy tepsire és az
előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre pároljuk.
Tálalhatjuk divatosan fóliájában, de tányérra is áttehetjük, de a szaftját, levét el ne öntsük, kár lenne érte.
Vigyázzunk a fólia felnyitásakor, hisz’ a forró gőznek
el kell távozni belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése