A mai napra több mindent tervezgettem, márint főzés ügyileg...
Aztán bevállaltam és elmentem a boltba ahol... hát nem tudom, hogy ezt ki ajánlotta kinek, de az részlegesen üres polcok láttán, az jutott eszembe, hogy -------------------------- -
Nem értem, mindegy, de biztos így kell csinálni... és senki ne keressen erre őszinte, értelmes magyarázatot, ha valakitől ezt hallottuk akkor csak hajrá-hajrá.
...és amit hallottunk az igazi szakemberektől? azt is betartjuk, megfogadjuk vagy csak bosszankodunk, értetlenkedünk, jóesetben lehülyézünk...
Ehh...
Szóval az egyik tervezet elkészült, igaz egy ici-picit máshogy, de ezt egyáltalán nem bántam meg, sőt azt hiszem, hogy többször főzős étek lett belőle 😉
Vigyázzatok magatokra, fogadjátok meg, tartsátok be amit a szakemberek mondanak és figyeljünk oda az idősekre ✊💚
KOLBÁSZOS
BORSÓFŐZELÉK
BENNE FŐTT
TOJÁSSAL
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
(fagyos)
1 szál
sárgarépa (kb.12 dkg)
1 kisebb fej
vöröshagyma
15 dkg lángolt
kolbász
4 db tojás
1 p. tejföl
(175g)
2-3 ek.
liszt
1 db
babérlevél
fűszerpaprika
petrezselyem
zöldje
őrölt kömény
majoránna
só
fűszerpaprika
A kolbászt
és a sárgarépát kis kockákra daraboljuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a kolbászkockákat,
amikor a kolbász kiadta a színét, a répát is beleszórjuk és még 1-2 percig együtt
pirítjuk.
Ha ezzel is
megvagyunk jöhet a borsó, sózzuk, babérlevéllel, köménnyel és egy pici majoránnával
ízesítjük, kevéske fűszerpaprikával meghintjük, aztán vízzel felöntve roppanósra főzzük.
A tojásokat
egyesével! beleütjük egy kávés csészébe (vagy valami pici edénykébe) és finoman
(nem loccsantva) beleborítjuk a lassú forrásban levő főzelékbe; a következő tojás
előtt, egy kanállal óvatosan megmozgatjuk, hogy egy kicsi összehúzzuk a
fehérjét és elkerüljük az esetleges letapadást...
Nagyjából
6-8 perc lassú főzés után, tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük,
készre főzzük.
Tálalás
előtt aprított petrezselyem zöldjével frissítjük.
- Amikor a
tojásokat tesszük a lassú forrásban levő főzelékbe, valóban fontos a csendes
forrás, mert ha túlságosan forr szét mehet a tojás, illetve ugyanezért
mozgatjuk óvatosan mielőtt a következő tojást is beletennénk. -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése