TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. március 28., szombat

Vargánya és paradicsom avagy Ennyi

Erről a szombatról... ennyit😋
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚














VARGÁNYÁS-PARADICSOMOS PENNE
Hozzávalók:
25 dkg penne
3 ger. fokhagyma
2 dl passata (passzírozott paradicsom)
30 dkg vargánya (fagyos)
2 ek balzsamecet
10 dkg koktélparadicsom
petrezselyemzöld
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
Parmesan sajt
A fokhagymát megtisztítjuk, durvára aprítjuk, majd olívaolajon pillanatok alatt, óvatosan szép aranysárgára pirítjuk és azonnal felöntjük a passata-val, (a passata legyen kezünk ügyébe, mert a fokhagyma nagyon hamar megéghet és megkeseredhet) elkeverjük, aztán hozzáadjuk a picit már megolvadt vargányát.
Közepes lángon rotyogtatjuk addig amíg a gomba teljesen felolvad, ha szükséges egy kis vizet adhatunk hozzá, megsózzuk, borssal és kakukkfűvel és a balzsamecettel ízesítjük.
A koktélparadicsomot felkarikázzuk, feldaraboljuk, és a 8-10 perc főzés után szószhoz adjuk.
Közeben a pennét kifőzzük, és alaposan szószba forgatjuk, aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Tálaláskor egy jó adag reszelt Parmesan-t szórunk rá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése