Jó lesz a vége, ha jól kezdődik, és ez végül is jól kezdődött.
Mármint a hét és a heti menü, egyszerűen csak paradicsomlevest kívántam... meg egy kis zöldbabot.
Mondjuk azért egy kis kolbász vagy szalonna is jól lenne...
...hm... szerintem ez kezdésnek jó...
Aztán kaptam egy jó hírt... és főbe lőttem magamat 😲😳😥
Nem igaz ám, itt vagyok még 🔫 nem uszátok meg ilyen könnyen😉
PARADICSOMOS
ZÖLDBABLEVES
Hozzávalók:
35 dkg
zöldbab
1 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
1 kis dob.
paradicsompüré (70g)
5 dkg
kolozsvári szalonna
10 dkg
parasztkolbász
2 ek.
fehérborecet
2 ek.
rizsszem tészta (vagy apró levestészta)
1 db babérlevél
oregánó
kapor
só
A
vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát vékonyka csíkokra vágjuk és együtt
üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a kolbászt.
Amikor a
kolbász kiadta színét jöhet a paradicsompüré amivel finoman megpirítjuk (nem égetjük!).
Ha ezzel is megvagyunk zúzott fokhagymával
ízesítjük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a borecetet és a zöldbabot, babérlevéllel,
oregánóval és friss kaporral fűszerezzük, megsózzuk és közepes lángon puhára,
készre főzzük.
Szerencsés
esetben rizsszem tészta (tésztarizs, térizs) vagy valamiféle apró levestészta
betéttel kínáljuk.
-A tésztát a
levesben, de külön is kifőzhetjük. Én úgy készítettem, hogy inkább a kapor íz volt
a domináns.-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése