Nem szedtem, de vagyon.
Megkeverem, megkavarom,
Verselek itt mint egy barom.
😄😄😄
Azt hiszem (még ha ciki is) most nem árt, ha egy picit móká baromkodik az emberfia 😉
Sok mindent kihozhat az otthonlét belőlünk, de talán nem is baj, én például Vers Elek-re változtattam nevemet... bocsesz 😁
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚
VARGÁNYÁS
BURGONYALEVES -3.
MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
25 dkg vargánya
(fagyos)
1 szál sárgarépa
1 db paprika
1 db
paradicsom
1 fej vöröshagyma
15-20 szál medvehagyma
1 db
babérlevél
1 ek. liszt
fűszerpaprika
bors, só
zsír
A
vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az időközben apró
kockára vágott paprikát és együtt szépen aranysárgára pirítjuk.
A
paradicsomot szintén felkockázzuk és a megtisztított sárgarépát is feldaraboljuk,
aztán a hagymás alaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük meghintjük
egy picike fűszerpaprikával beletesszük a fagyos vargányát és egy kis vízzel
felöntve kb.10 percig főzzük, amig a gomba felolvad.
A burgonyát megpucoljuk,
felkockázzuk és a leveshez adjuk, annyi vízzel felöntve ami jól ellepi puhára főzzük.
A medvehagymát
felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk, befejező műveletként 1 evőkanál lisztből
készült, zsemleszínű rántással „vastagítunk” rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése