Aztán olyan jókat olvastam a savanyú káposztáról, persze ezek-azok "köztudott" dolgok, hogy azt is megkívántam. Ami nem más mint "egy újkori multivitamin, amit már nagyanyáink is ismertek" 👈 maxi gratula annak aki ezt először így megfogalmazta 👌👍💓
Egyébként meg fogyasszatok minél több vitamindús étket, most különösen jól jöhet... és vigyázzatok magatokra... 😉
PÁCOLT SERTÉSKARAJ
KÁPOSZTÁS-KRUMPLIVAL
Hozzávalók:
60 dkg
sertékaraj
3-4 ger.
fokhagyma
60 dkg savanyú káposzta
80 dkg burgonya
10 dkg
kenyérszalonna
8-10 dkg parasztkolbász
1 kisebb fej
vöröshagyma
majoránna
kakukkfű
bors, só
A sertéskarajt
felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk és legalább egy éjszakára fokhagymás-majoránnás
pácban érleljük; majd serpenyőben pirosra sütjük.
A burgonyát
megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
A savanyú káposztát
igényünk szerint leöblítjük, egyszer-kétszer átvagdossuk.
A kolbászt felszeleteljük,
aztán vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát
felszeleteljük, bevagdossuk és megpirítjuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk és szalonna visszamaradt zsírján (ha úgy érezzük adhatunk
hozzá egy kis sertészsírt még) üvegesre sütjük, beleszórjuk a kolbászcsíkokat
és amikor már kicsit kiengedte színét, jöhet a káposzta, amivel szépen összepirítjuk,
kakukkfűvel, majoránnával ízesítjük és szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt
leszűrt burgonyát átforgatjuk a káposztával, összepirítjuk és egy egész picikét
megtörjük.
A
káposztás-burgonyát a tányérra halmozzuk, rátesszük a szépen megsütött karajszeleteket és a pirított szalonnával
tesszük fel a pontot az í-re.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése