Amikor megírtam a receptet úgy fejeztem be, ahogy azt általában szoktam, de eszembe jutott hogy ezt most buta viccelődésnek gondolnátok: "...és tálaláskor a tésztára halmozzuk a tetejét morzsolt Feta sajttal koro....
Ha egy ételt nézünk, valóban az kerül a tetejére, hisz' egy egyszerű ízesítésű étket is feldobhatunk egy jóízű sajttal, és itt nem a reszelt Trappistára gondolok... 😉használjunk, merjünk, vásároljunk bátran sajtokat 👌
Ezért egy pompás mandatott kerekítettem a végére 😉
Egyébként meg figyeljetek, vigyázzatok magatokra, tartsatok be minden szabályt és előírást, ha úgy adódik... ✌
CUKKINIS
TÉSZTA
CSIRKÉVEL ÉS FETÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg
csirkemell
25 dkg fusilli bucatti tészta (orsó tészta)
30-35 dkg
cukkini
15 dkg
paradicsom
15 dkg
paprika
1 fej
vöröshagyma
Feta sajt
római kömény
oregánó
bors, só
A
csirkemellet centis kockákra (akár csíkokra) vágjuk, meghintjük borssal és
őrölt római köménnyel, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk aztán 15-20 percig
pihentetjük, addig elkészítjük a tésztát.
Forrásban
levő sós vízben kifőzzük a tésztát.
Amíg a
tészta megfő, vöröshagymát felkockázzuk és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük,
majd hozzáadjuk az időközben szintén kockára darabolt paprikát, valamint
paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük és kb. 10 percig
csendben rotyogtatjuk, ha szükségesnek találjuk egy pár csepp vizet adhatunk
hozzá.
Ez idő alatt
a cukkinit is kockára vagdossuk és az alaphoz adjuk.
Pár perc
elteltével, amikor már kellemesen roppanó puhára főtt, hozzáadjuk a leszűrt
(nem hideg vízzel lehűtött) tésztát és még egy percig főzzük, hogy a tészta
magába szívja a zöldségek levét, szaftját.
A
csirkemellkockákat szép pirosra sütjük, majd megsózzuk és tálaláskor a tésztára
halmozzuk a tetejére a tökéletes ízélmény megvalósításának érdekében Feta sajtot morzsolunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése