TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. március 10., kedd

Cukkini és Feta avagy Nem kéne


Amikor megírtam a receptet úgy fejeztem be, ahogy azt általában szoktam, de eszembe jutott hogy ezt most buta viccelődésnek gondolnátok: "...és tálaláskor a tésztára halmozzuk a tetejét morzsolt Feta sajttal koro....
Ha egy ételt nézünk, valóban az kerül a tetejére, hisz' egy egyszerű ízesítésű étket is feldobhatunk egy jóízű sajttal, és itt nem a reszelt Trappistára gondolok... 😉használjunk, merjünk, vásároljunk bátran sajtokat 👌 
Ezért egy pompás mandatott kerekítettem a végére 😉

Egyébként meg figyeljetek, vigyázzatok magatokra, tartsatok be minden szabályt és előírást, ha úgy adódik...















CUKKINIS TÉSZTA
 CSIRKÉVEL ÉS FETÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg fusilli bucatti tészta (orsó tészta)
30-35 dkg cukkini
15 dkg paradicsom
15 dkg paprika
1 fej vöröshagyma
Feta sajt
római kömény
oregánó
bors, só
A csirkemellet centis kockákra (akár csíkokra) vágjuk, meghintjük borssal és őrölt római köménnyel, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk aztán 15-20 percig pihentetjük, addig elkészítjük a tésztát.
Forrásban levő sós vízben kifőzzük a tésztát.
Amíg a tészta megfő, vöröshagymát felkockázzuk és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az időközben szintén kockára darabolt paprikát, valamint paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük és kb. 10 percig csendben rotyogtatjuk, ha szükségesnek találjuk egy pár csepp vizet adhatunk hozzá.
Ez idő alatt a cukkinit is kockára vagdossuk és az alaphoz adjuk.
Pár perc elteltével, amikor már kellemesen roppanó puhára főtt, hozzáadjuk a leszűrt (nem hideg vízzel lehűtött) tésztát és még egy percig főzzük, hogy a tészta magába szívja a zöldségek levét, szaftját.
A csirkemellkockákat szép pirosra sütjük, majd megsózzuk és tálaláskor a tésztára halmozzuk a  tetejére a tökéletes ízélmény megvalósításának érdekében Feta sajtot morzsolunk. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése