TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. március 18., szerda

Medvehagyma és kukorica avagy Megfordítva

Beindult a medvehagyma szezon, végre, és már a boltban is meg lehet venni és nekem ez egy nagy könnyítés 😉
Tehát már az üzletekben, zöldségesnél is kapható és ha szerencsénk van, pont akkor finom, friss amikor gyorsan, nem nézelődve, a heti egy és jól átgondolt bevásárlásunkat végezzük.
Szóval kitaláltam, hogy valami fincsi medvehagymás apróhúst készítek egy kis kukoricakásával.
Ahogy nekiláttam a főzésnek már tudtam, hogy ismét csak igazolni fogom azt a "szabályomat", hogy ételt csak a végén nevezz el, mert lehet hogy nem az lesz, mint amibe belekezdtél...
Aztán végül is az lett -apróhús - kukoricakása - medvehagyma-, csak épp egy kicsit megfordultak a dolgok.
Megfordultak, mint manapság a korosztályos dolgaink, ugyi régen akik vigyáztak ránk, szüleink, nagyszüleink és leteremtettek, ha tiltásuk ellenére elcsánborogtunk ide-oda, vagy csak épp leszöktünk a térre egy kicsikét traccsolni a haverokkal, ebben a szép időben; most pedig az van, hogy nekünk kell vigyázni, figyelnünk rájuk, hogy szépen, maradjanak otthon és pihenjenek egy nagyot, hogy ezzel mi is megnyugodjunk egy picikét💚TÚRÓS-MEDVEHAGYMÁS KUKORICAKÁSA
           SZALONNÁS APRÓHÚSSAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
10 dkg kenyérszalonna
1 db Kápia paprika
15-20 dkg túró
30 dkg kukoricadara
1,2 dl víz
1 fél csokor medvehagyma
vaj
bors, só
A szűzpecsenyét és a szalonnát felcsíkozzuk és egy serpenyőben, együtt szépen megsütjük, megpirítjuk, sózzuk borsozzuk és az utolsó 1 percben kockákra vágott Kápia paprikát adunk hozzá.
A kukoricadarát forrásban levő sós, vízben kis lángon, „folyamatosan" kevergetve, az újra forrástól számítva kb.5 perc alatt, sűrűre főzzük, a végén a tűzről már levéve egy nagy evőkanálnyi vajat és aprított medvehagymát keverünk bele, majd 10-15 percig fedővel letakarva pihentetjük.
Találáskor a medvehagymás-kukoricakására túrót morzsolunk és a szalonnás apróhúst a tetejére halmozzuk.
-Medvehagyma mennyiségét igazándiból nem lehet pontosan meghatározni, le lehet írni, hogy hány levélkét használtunk, de vajon minden levél egyforma nagyságú?  most azt írtam, hogy egy fél csokor, de vajon a debreceni marketban, ugyan akkora-e a csokor, mint a szentgotthárdi zöldségesnél?
Épp ezért azt mondom, hogy az ilyen esetekben, amikor az étel megengedi, kóstolgassunk, és ha kívánja, akkor adjunk még hozzá, ez természetesen a kelt tésztáknál picit más, de arra meg azt mondom, hogy inkább bátrabban adagoljuk...-Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése