TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 2., csütörtök

Sütőtök és pite avagy Csak stílusosan

Halloween.
Mindenki tököl.
Én is.
Meg kellene írnom a receptet.
Mondtam, hogy tökölök.
-
-
-
Azért, mára ide értem vele 😁✌














SÜTŐTÖKÖS PITE
Hozzávalók:
-a tészta-
20 dkg liszt
10 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
-a töltelék-
1 db sütőtök (kb. 1,40 kg)
2 dl habtejszín
1 tojás 
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
őrölt fahéj
kristálycukor
3-5 dkg pirított tökmag
A sütőtök magrészét eltávolítjuk, a tököt eldaraboljuk egy alufóliával kibélelt tepsibe pakoljuk, finoman megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal; 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
A tésztához a lisztet, a porcukrot, egy csipet sót, és a vajat összedolgozzuk, majd a tojást is hozzáadva, gyors mozdulatokkal, szép egyállagú tésztává gyúrjuk; frissentartó fóliába csomagolva, 30 percet hűtőben pihentetjük.
Egy 28 centis gyümölcstortaforma, átmérőjénél kicsit nagyobb körré nyújtjuk a tésztát,és a formát kibéleljük vele, úgy a széleire is jusson tészta, a kilógó részeket levágjuk (a levágott tésztadarabokkal kitudjuk javítani az esetleges"hibákat", kiszakadásokat).
180 fokon, 8-10 percig elősütjük.
A kihűlt, megsült tökdarabok húsát a kanállal kivájjuk, a tejszínnel és a tojással összekeverjük, por-, és  vaníliás cukorral ízesítjük; de ízlés szerint, még plusz, fahéjat adhatunk hozzá.
Az így kapott masszát beleöntjük az elősütött formába, a tetejét megszórjuk aprított tökmaggal és 180 fokon, nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
Természetesen, és mint általában az ilyesmi sütiket, kicsi kihűlve, langyosan, könnyebb szépen szeletelni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése