Aztán mivel régen ettem már főzeléket, gondoltam az lesz belőle...
2. Kint a gazdaságban megbolondult a paprika (fóliás) és úgy nő, mint aki be akarná hozni az elmúlt két évet...
Nem volt mit tenni, ezeket kellet elhasználni...
SAVANKÁS TÖKFŐZELÉK,
PAPRIKÁVAL ÉS LESTYÁNNAL
Hozzávalók:
1 db zsenge
főzőtök (kb. 1,10 kg)
40 dkg
paprika (több színű)
1 fej
vöröshagyma
3 ger.
fokhagyma
4 ek. ételecet
(10%)
3-4 ek.
liszt
2 db babérlevél
őrölt kömény
lestyán
só
A főzőtököt
félbevágjuk, eltávolítjuk a magrészét, meghámozzuk, a húsát pedig felkockázzuk.
A paprikát hasonló méretű kockákra vágjuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a
felkockázott paprikát, 2-3 percig együtt pirítjuk, aztán megsózzuk.
Amikor a paprika
kezd levesedni, hozzáadjuk a tököt is, meglocsoljuk az ecettel, babérlevéllel, köménnyel és lestyánnal
ízesítjük; felöntjük annyi vízzel, ami épphogy csak ellepi, majd roppanós
puhára főzzük.
Közben zsemleszínű,
fokhagymás rántást készítünk, és a főzelékünket besűrítjük.
Kedvünkre
való feltéttel kínáljuk, ami nálam jelen esetben - sült kolbász.
Én szeretem
a savankás ízeket, ezt egyébként az elnevezés is tükrözi, ha má' tegnap szóba hoztam 😉, de ha valakinek ezzel fenntartása van, nyugodtan használjon kevesebb
ecetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése