Mondjon bárki, bármit, a mai ünnepi napon, én nem tudtam ennek ellenállni.
De legalább egy jót ettem 😉
...és milyen ügyesen válogattam össze a ízeket...hmmm 😋
RÁNTOTT
PECSENYE KACSAMÁJ,
ZELLERES GERSLIVEL ÉS BORSOS ALMÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
pecsenye kacsamáj
20-25 dkg
gersli (árpagyöngy)
2 szál
szárzeller
40 dkg alma
2 db
babérlevél
őrölt
rozmaring
bors, só
vaj
Liszt,
tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A gerslit
néhány órára (akár egy éjszakára) hideg vízben áztatjuk; ezután leszűrjük,
leöblítjük, és babérlevéllel ízesített, sós vízben „pattanós” puhára főzzük.
A
szárzellert kis kockákra daraboljuk, egy kevéske vajon megfuttatjuk, aztán
hozzákeverjük a megfőtt gerslit.
A pecsenye kacsamájat,
szükség szerint megtisztítjuk, majd közvetlen panírozás, illetve sütés előtt őrölt
rozmaringgal, borssal és sóval ízesítjük; a hagyományos módon bepanírozzuk és bő,
forró olajban kisütjük.
Az almát
meghámozzuk, magrészét eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk, és vajon 1-2 perc alatt,
finoman megkaramellizáljuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése